50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

CNH Industrial získává menšinový podíl ve společnosti EarthOptics, která se zaměřuje na měření zdraví a struktury půdy

Zveřejněno: 23. 1. 2023

Společnost CNH Industrial oznámila prostřednictvím své divize Ventures menšinovou investici do americké společnosti EarthOptics, která se zabývá zemědělskými technologiemi.

Patentovaná senzorová technologie společnosti EarthOptics přesně měří zdraví a strukturu půdy.

Patentovaná senzorová technologie společnosti EarthOptics přesně měří zdraví a strukturu půdy pomocí kombinace pozemních senzorů, satelitů, fyzických vzorků půdy, modelů strojového učení a agronomických znalostí. Díky tomu, že tato technologie poskytuje tak širokou škálu údajů o půdě, umožňuje zemědělcům lépe hospodařit s půdou a zvyšovat její hodnotu. Poznatky jim mohou pomoci dosáhnout mnoha zlepšení, od zvýšení výnosů plodin po snížení používání hnojiv a posouzení dopadu jejich farmy na emise uhlíku.

Tento krok umožní společnosti rozšířit spolupráci s poskytovateli služeb (agronomy, poradci v oblasti plodin a důvěryhodnými poradci třetích stran) pro získání datových poznatků.

Společnost CNH Industrial zahájí pilotní fázi testování technologie EarthOptics pro snímání půdy prostřednictvím své značky Case IH v roce 2023. Cílem této technologie je urychlit práci společnosti v oblasti automatizace zpracování půdy a poskytnout zákazníkům lepší agronomické poznatky.