Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Condor je na svahu jako doma. Postará se o to MountainMasterPlus

Aktualizováno: 2. 12. 2016

Agrifac je průkopníkem speciálních systémů pro samojízdné postřikovače. K postřikovačům nabízí například systém dálkového ovládání postřikových ramen nebo stabilizační systém StabiloPlus, který letos slaví 30 let na trhu. Jedním z počinů firmy je i vyrovnávací systém do kopcovitého terénu MountainMasterPlus.

Agrifac

Provozovat postřikovač v kopcovitém terénu bez vyrovnávacích systémů je jednak nepohodlné, ale také se zapříčiní nepřesná aplikace hnojiv.

Samojízdné postřikovače Agrifac Condor MountainMasterPlus lze kombinovat se systémem StabiloPlus, který umožňuje stavitelnou světlou výšku v rozmezí 130 až 200 cm. Postřikovače jsou vybaveny válečkem, který se nachází v každém kole postřikovače. Postřikovač Agrifac Condor MountainMasterPlus pak může balancovat na strmých svazích. Tento automatický systém kompenzace nastavuje postřikovač na všech osách; doleva, doprava, vpřed a vzad. Při tom je zachována rovnoměrná váha na všechna kola. Podle firmy Agrifac má být výsledkem pohodlná a bezpečná práce i na strmých svazích (je možné podvozek kompenzovat se svahem o sklonu 32% nebo 23%).

Účelem systému je zajistit, aby ramena byla vždy přesně nad porostem v dané výšce. V neposlední řadě je možné zabezpečit stabilitu postřikovače na svahu, obzvláště s plnou nádrží o objemu 5 000 litrů a rameny o délce 48 metrů. Takže postřikovač omezí prokluzování, spotřebu paliva a rovněž se zvýší přilnavost.

MountainMasterPlus je plně automatizován a informuje obsluhu o stavu stroje prostřednictvím obrazovky EcoTronicPlus. Vyrovnávání zajišťují dva senzory pod strojem.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Agrifac

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.