Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

DAMMANN pracuje na třínápravovém taženém postřikovači DAMMANN Tridem s nádrží o objemu 20 000 litrů

Zveřejněno: 29. 1. 2022

DAMMANN na sociální síti zveřejnil snímky z výroby prototypu třínápravového taženého postřikovače s označením DAMMANN Tridem. Pravděpodobně se bude jednat o největší tažený postřikovač na trhu.

Průběh výroby třínápravového postřikovače DAMMANN Tridem.

Samojízdné postřikovače, nástavby i tažené postřikovače německé značky DAMMANN jsou na trhu téměř 40 let. V současné době jsou v nabídce firmy DAMMANN postřikovače o záběru ramen až 42 metrů s nádržemi 3 000 až 14 000 litrů. Nabídka ale bude rozšířena.

DAMMANN na sociální síti zveřejnil snímky z výroby třínápravového taženého postřikovače s označením DAMMANN Tridem. Na jednom snímku lze vidět podvozek postřikovače, zatímco na dalších fotografiích je vidět nádrž o objemu 20 000 litrů. Bude se jednat o prototyp nového taženého postřikovače, který bude vyhovovat podmínkám pro provoz po silnici. Pravděpodobně se bude jednat o největší tažený postřikovač na trhu.

Nádrž třínápravového taženého postřikovače DAMMANN Tridem má objem 20 000 litrů.
Nádrž třínápravového taženého postřikovače DAMMANN Tridem má objem 20 000 litrů.

V současnosti největším taženým postřikovačem firmy DAMMANN je model DAMMANN Profi Class Tandem – už ten patří mezi největší na trhu. „Vyrábí se v základních objemech 8 000, 10 000,12 000 a 14 000 litrů s rameny o záběru 24 až 42 metrů. Ramena postřikovače DAMMANN Profi Class Tandem jsou nadvakrát nebo natřikrát skládaná. Mezi základní výbavu patří i ISOBUS terminál, elektropneumatické spínání trysek a elektropneumatické vyrovnávání ramen a výkonné membránové čerpadlo o výkonu 500 l/min. Standardem je náběžná tandemová náprava s dvouokruhovými brzdami. Specialitou je systém podpory vzduchu D-A-S, který přidává dva proudy vzduchu před a za trysky, které chrání hlavní aplikační kužel před úletem nebo rozvírají silným proudem vzduchu porost tak, aby se postřik dostal na celé rostliny. Systém D-C-D zas aktivně a automaticky ovládá výšku ramen díky 4 - 6 ultrazvukovým senzorům. Nápravu lze za příplatek dodat na vzduchovém odpružení, oj lze postavit jako odpruženou nebo automaticky řiditelnou,“ uvádí firma CRS Marketing s.r.o.

Pohled na podvozek třínápravový tažený postřikovač DAMMANN Tridem.
Pohled na podvozek třínápravový tažený postřikovač DAMMANN Tridem.
Autor: Milan Jedlička
Foto: DAMMANN

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.