Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Deutz-Fahr představil novou sklízecí mlátičku pro menší zemědělce

Zveřejněno: 8. 10. 2018

Pro následující sklizňovou sezónu představuje Deutz-Fahr novou sklízecí mlátičku C5305. Stroj je převážně určen těm, kteří se nechtějí spoléhat na podniky služeb, ale chtějí mít vlastní sklízecí mlátičku.

Deutz-Fahr C5305

Model C5305 je osazen motorem Deutz TCD L6 o objemu 6,1 litrů a výkonu 180 kW (132 kW). Motor plní nejnovější emisní normu. Mechanické a hydraulické funkce mohou být odděleny a poskytují přímý přenos energie bez ztrát. Takže vždy je k dispozici dostatek výkonu i v případě náhlých změn zatížení. Palivová nádrž má objem 300 litrů.

Motor je spojen s třístupňovou hydrostatickou převodovkou a ovládání se provádí multifunkční pákou CommanderStick.

K dispozici jsou sklizňové adaptéry o pracovním záběru 3,6 m, 4,2 m a 4,8 m.

Nový model má buben o průměru 600 milimetrů a šířce 1,11 metru. Objem zásobníku na zrno činí 4 600 litrů, což je prý podle výrobce největší hodnota ve své třídě. Rychlost vyprazdňování činí 75 l/s. K dispozici je též rozmetadlo plev.

Kabina CommanderCab EVO nabízí snadné a ergonomické ovládání, aby byla zajištěna bezpečná jízda v terénu a na silnici. Nejdůležitější funkce a řídicí funkce (adaptér, mlácení a vyprazdňování) jsou ovládány mechanickými pákami, které jsou vlevo od řidiče. Výkon stroje je monitorován řídícím systémem, který zobrazuje provozní stav stroje. Kabina je standardně vybavena klimatizací.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Deutz-Fahr

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.