Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Einböck zdvojnásobí výrobní prostory. Staví nejmodernější závod "Werk Dobl"

Zveřejněno: 19. 10. 2022

Díky silnému nárůstu poptávky po zemědělských strojích pro mechanické hubení plevele i po technice pro zpracování půdy a setí zdvojnásobuje společnost Einböck výrobu s investicí ve výši přibližně 30 milionů eur. "Werk Dobl" má být uveden do provozu na podzim 2023 a dlouhodobě vytvoří v regionu dalších přibližně 100 pracovních míst.

"Werk Dobl" má být uveden do provozu na podzim 2023 a dlouhodobě vytvoří v regionu dalších přibližně 100 pracovních míst.

Nové výrobní prostory společnosti Einböck, montážní hala, expediční hala, kanceláře a jídelna. Jádrem největší investice v historii společnosti budou dvě lakovací linky. Díky jedné z nejmodernějších linek na povrchovou úpravu v odvětví zemědělských strojů bude lakování probíhat pomocí nejmodernějších technologií – energie potřebná k tomuto účelu bude pocházet výhradně z obnovitelných zdrojů. Kromě toho plně automatizovaný sklad a podvěsný dopravník mezi lakovnou a montážní linkou zmodernizují a zautomatizují výrobu. Díky zdvojnásobení výrobní kapacity a novým zařízením bude možné vyrábět nové a především větší stroje rychleji a efektivněji. Rostoucí stupeň automatizace umožní také výrazně zvýšit produkci. Nové zařízení dále zvýší kvalitu výrobků a zlepší tok výroby.

Leopold Einböck starší hrdě vysvětluje: „Zvláště mě těší, že nyní můžeme našim zaměstnancům nabídnout kromě moderně vybavených kanceláří a odpočinkových místností také podnikovou jídelnu včetně terasy s co největším množstvím regionálních produktů v sociální budově. Díky kryté nakládací hale pro nákladní automobily, světlým pracovištím ve výrobě, promyšlenému výrobnímu toku včetně podvěsného dopravníku a automatizovaným skladům budou moci naši zaměstnanci v budoucnu pracovat lépe, efektivněji a profesionálněji.“

Výrobní závod "Werk Dobl" společnosti Einböck bude 100 % energeticky soběstačný. Závod bude vytápěn za pomocí regionální štěpky. Kromě toho se plánuje výroba elektřiny pomocí fotovoltaických systémů.

Stavba nového výrobní závodu "Werk Dobl" společnosti Einböck začala v roce 2021.
Stavba nového výrobní závodu "Werk Dobl" společnosti Einböck začala v roce 2021.

Ve stávajícím výrobním závodě "Schatzdorf" společnosti Einböck se rozšířením továrny optimalizuje tok materiálu a vytvoří se prostor pro rozšíření zde umístěné "prvovýroby" (např. svařovací roboty, laserové systémy). Všechny stroje se proto budou i nadále vyvíjet, testovat a vyrábět přímo v závodě společnosti v Dorfu an der Pram (Horní Rakousko).