Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Elegantní a hbité kompaktní traktory řady 1700

Aktualizováno: 2. 12. 2016

Massey Ferguson posílil svou pozici v sektoru kompaktních traktorů s uvedením dvou nových modelů na veletrhu Eima Show.

Massey Ferguson

Traktory MF 1747 (46 hp) a MF 1740 (38 hp) jsou k dispozici s  hydrostatickým převodem a kabinou, nebo ve verzích s manuální převodovkou.

Nové traktory MF 1700 nahradily traktory MF 1540 a MF 1547, které získaly záviděníhodnou reputaci pro výkonnost a spolehlivost v řadě zemědělských prací. S novými funkcemi a vylepšeními bude MF 1740 a MF 1747 dále zvyšovat silnou pověst pro spolehlivost a snadné použití.

MF 1747 je poháněn nejnovějším čtyřválcem (2,2 litrů), který poskytuje výkon 46 hp, zatímco MF 740 je vybaven turbodmychadlem a tříválcovým motorem (1,5 litrů), který nabízí výkon 38 hp. Menší model má objem palivové nádrže 45 l a větší model 53 l.

Oba modely jsou dodávány s možností výběru buď hydraulické, nebo mechanické převodovky.

Pokročilá hydrostatická převodovka, vyvinutá speciálně pro tyto traktory, nabízí nekonečnou škálu otáček tak, aby odpovídaly všem úkolům a podmínkám pro zlepšení pracovních kvalit.

Hydrostatická převodovka v obou traktorech nabízí tři rozsahy. Páka - Hi/Low u traktorů MF 1747 zdvojnásobí počet na šest.

Nové tlačítko "Cruise control" - tempomat umožňuje řidičům dopředu nastavit rychlost a poté odejmout nohu z pedálu, rychlost traktoru je automaticky zachována. To zlepšuje komfort a nabízí lepší kontrolu a umožňuje řidiči soustředit se na kvalitu práce a řízení.

Obsluha si může nastavit, jak má rychle reagovat převodovka.

Nový ovládací prvek “Max Speed” - maximální rychlost umožňuje řidičům nastavit optimální maximální pracovní rychlost pro práci, aniž by musel neustále nastavovat polohu nožního pedálu.

Zákazník může zvolit i mechanickou převodovku, která poskytuje 12 rychlostí vpřed a 12 rychlostí vzad. 

Traktory řady MF 1700 využívají výkon hydraulického toku o hodnotě 75 l/min, který poskytuje schopnost pracovat s moderními stroji s lehkostí. Dva řídicí ventily jsou standardně spolu s novou kontrolní joystick pákou, namontovanou pohodlně na přední straně pravé konzoly.

Vysokokapacitní tříbodový závěs Kategorie 1 u obou modelů nabízí maximální zdvih 1400 kg.

Všechny traktory řady MF 1700 mohou těžit z dvourychlostního nezávislého PTO - 540/540E s funkcí Soft-Start, která umožňuje jemné zabírání pohonu.

Traktory MF 1747 HC a MF 1740 HC  s hydrostatickým přenosem jsou vybaveny prostornou, komfortní dvoudveřovou kabinou, která má klimatizaci jako standard. 

Hlavní ovládací prvky jsou na všech traktorech ergonomicky umístěny. Přístrojová deska poskytuje kompletní a jasné zobrazení všech informací.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Massey Ferguson

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.