Pozvánka na Polní den společnosti HORSCH. Ždírec 26. 6. 2024 od 9:30 hod.
Dnes je 2.5. – svátek slaví Zikmund

Falcon SW. Nový secí nosič

Aktualizováno: 3. 12. 2016

Farmet představuje nový nosič.

Farmet

Novinka roku 2016 - Falcon SW = nový secí vůz (nosič)

Falcon SW je nový modulární secí vůz (nosič), který byl poprvé představen veřejnosti na veletrhu Agritechnica Hannover. Falcon SW je určen pro výsev všech běžných plodin v různých technologiích zakládání porostů dle zvolené předzpracující a výsevné sekce. Modularita stroje umožňuje širokou škálu kombinací pracovních sekcí dle technologických požadavků a plodinového zaměření jednotlivých zákazníků. Pracovní sekce jsou zavěšeny v rychloupínacích závěsech, to výrazně usnadňuje jejich výměnu. Zadní závěs je standardní TBZ kategorie III, takže lze agregovat i standardní nesené secí stroje nebo stroje na zapravování hnojiv.

Mohutná nízkotlaká pojezdová kola zajišťují velmi nízký měrný tlak na půdu a výbornou stabilitu stroje při přepravě. Zajišťují také nízký tahový odpor a vysokou stabilitu i při vysokých rychlostech setí nad 15 km/hod. Pracovní šířka výsevných sekcí může být různá pro jednotlivé technologie. Výsevná lišta s diskovými secími botkami s roztečí 12,5 nebo 15 cm pro výsev obilovin a luskovin až do záběru 12 m. Výsevné jednotky pro přesné setí kukuřice s pracovním záběrem 6 až 12 řádků (70 – 75 cm). Pracovní sekce pro setí kukuřice mohou být vybaveny diskovými jednotkami pro aplikaci hnojiva.   

Standardní výbava Falconu SW zahrnuje jednokomorový zásobník o objemu 3,6 m3, na přání lze dodat také dvoukomorový zásobník o objemu 5,5 m3 s rozdělením 60:40 pro osivo a hnojivo. Na hydraulicky ovládaný závěs umístěný pod zásobníkem vpředu lze zavěsit celou řadu předzpracujících sekcí. Na výběr je urovnávací flexiboard, dvouřadá disková předzpracující sekce, dlátová sekce pro pásové zpracování s možností přihnojování, nebo čtyřřadá radličková sekce pro kvalitní předzpracování težších půd.

Falcon SW lze tedy konfigurovat od jednoduchého secího stroje s pracovním záběrem až 12 m až po kombinovaný secí stroj s předpřípravou půdy, přihnojováním a přesným ukládáním osiva. Falcon SW lze také v agregaci se speciálními kypřiči použít pro hloubkové zapravování hnojiv při základním zpracování půdy.

Autor: Farmet
Foto: Farmet

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.