Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 18.4. – svátek slaví Valérie

Fendt začne nabízet nejvýkonnější traktory v Brazílii. Plánuje vyrábět i secí stroje a sklízeče

Zveřejněno: 29. 4. 2019

Americká korporace AGCO uvedla, že v Brazílii začne nabízet vlajkovou loď značky Fendt. Ač zpráva přesně nespecifikuje, o jakou řadu traktorů se má jednat, lze předpokládat, že to bude právě modelová řada 900 Vario či 1000 Vario. Dále je v plánu v Brazílii vyrábět secí stroje a sklízeče.

Nejvýkonnější standardní traktor v současnosti vyrábí Fendt.

Při prezentaci v Sao Paulo uvedli zástupci korporace AGCO, pod kterou spadá Fendt, že poprvé tento německý výrobce uvede na brazilský trh řadu svých vysokovýkonných traktorů. V příštím roce plánuje AGCO zahájit prodej traktorů největším pěstitelům sóji a kukuřice v zemi.

Po výkonných traktorech je v Brazílii stále větší poptávka, neboť tamní farmáři chtějí sklízet každý rok více plodin. Časová okna na sklizeň a setí se stále více zkracují. Brazílie má nejméně 10 000 zemědělců s rozlohou 5 000 hektarů a více. Výkonné traktory jsou tedy velkým prodejním potenciálem.

Nová divize Fendt v Jižní Americe bude mít sídlo v Sorrisu v severní části státu Mato Grosso. Na brazilský trh budou dodávány již zmíněné traktory. V Brazílii se budou vyrábět i secí stroje a sklízeče Fendt ve dvou výrobních závodech (AGCO již v Brazílii například vyrábí stroje finské značky Valtra). Tyto stroje budou speciálně navrženy pro brazilský trh tak, aby splňovaly potřeby zemědělců ve státech, jako je Mato Grosso a Goias, kde se pěstuje velká část kukuřice a sóji.

Nejvíce traktorů minulý rok v Brazílii prodal John Deere - 13 824 kolových traktorů, na druhém místě se umístil Massey Ferguson (také součástí korporace AGCO) s 13 458 kusy. Podle brazilských úřadů meziroční prodej nových traktorů vzrostl o 4,6 %. Ve srovnání s lednem však poklesl o 1,5 %, uvedla stránka Agriland.

Brazílie nebude jediný mimoevropský trh pro zančku Fendt. Již v minulém roce výrobce vstoupil na africký trh.

Přečtěte si také

Autor: Milan Jedlička
Foto: Ag World Equipment

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.