Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Fliegl koupil francouzského výrobce dopravní techniky Brochard

Zveřejněno: 12. 7. 2019

Společnost Fliegl Agrartechnik nyní oznámila, že koupila francouzskou společnost Brochard Constructeur. Ta se zabývá vývojem a výrobou rozmetadel hnoje, návěsů a přívěsů.

Obří rozmetadlo Brochard

Fliegl uvádí, že technika Brochard bude nadále na francouzském a mezinárodním trhu, kde je nyní Brochard nejvíce aktivní, prodávána pod značkou Brochard Agriculture.

I když Fliegl vyrábí vlastní rozmetadla hnojiv, na samostatné výrobní lince budou vyráběna pro Fliegl rozmetadla s vertikálním a horizontálním rozmetacím ústrojím. Tyto stroje budou distribuovány prostřednictvím dealerské sítě Fliegl, a to jak na domácím trhu v Německu, tak na mezinárodní úrovni.

Josef Fliegl, generální ředitel společnosti Fliegl Agrartechnik uvedl, že díky tomuto kroku bude francouzský trh pro společnost Fliegl ještě dostupnější.

První takové stroje uvidíme na mezinárodním zemědělském veletrhu Agritechnica 2019 v Hannoveru.

Brochard se v roce 2016 proslavil světovým rekordem, kdy za 24 hodin aplikoval na půdu 4217 tun hnoje.

Jedná se už o druhou podobnou akvizici na francouzském trhu za velmi krátkou dobu. Například francouzského výrobce aplikačních cisteren Pichon začátkem tohoto roku koupil dánský konkurenční výrobce Samson. Minulý rok také francouzského výrobce postřikovačů Artec koupila společnost Kuhn.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Brochard

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.