TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

GIANT G3500 X-TRA: všeuměl na každou farmu

Zveřejněno: 29. 7. 2022

Společnost TOBROCO-GIANT se zaměřuje na vývoj a výrobu manipulační techniky a příslušenství pro provádění nejrůznějších pracovních činností. Zohledňuje přitom fakt, že veškeré práce musejí být v současné době vykonávány co nejefektivněji, bez ohledu na to, kde se stroj pohybuje. Kompaktní kolové nakladače značky GIANT lze použít ve stavebnictví, lesnictví, zemědělství i v těžko přístupných oblastech. Na český trh je dodává firma Vitaltech Rozběřice.

Při práci na farmách a v jejich okolí je velmi důležité, aby stroje TOBROCO-GIANT byly kompaktní a obratné.

Ztělesněním produktivity, komfortu a dlouhé životnosti je kloubový nakladač GIANT G3500 X-TRA, který i přes svou hmotnost 3 600 kg dokáže uzvednout až 3 990 kg. V závislosti na výběru pneumatik má nakladač šířku 134 až 165 centimetrů a jeho výška činí méně než 227 cm, takže nízké a úzké průchody nejsou problémem a stroj lze používat i uvnitř budov.

Kompaktní, obratný a výkonný, to je GIANT G3500 X-TRA

Při práci na farmách a v jejich okolí je velmi důležité, aby stroje byly kompaktní a obratné. Kompaktní rozměry stroje GIANT G3500 X-TRA v kombinaci s kloubovým řízením umožňují provoz i ve stísněných prostorách. Kloubové řízení navíc zajišťuje stabilitu stroje na nerovném terénu.

Nakladač GIANT G3500 X-TRA disponuje 14t nápravami a hydrostatickým pohonem všech čtyř kol se systémem řízení trakce od firmy Bosch Rexroth.
Nakladač GIANT G3500 X-TRA disponuje 14t nápravami a hydrostatickým pohonem všech čtyř kol se systémem řízení trakce od firmy Bosch Rexroth.

Vysoký výkon stroji poskytuje vznětový motor Kubota o výkonu 66 koní. Je vybaven katalyzátorem (DOC), filtrem pevných částic (DPF) a je připraven splňovat nejnovější normy EU Stage V. Nakladač GIANT G3500 X-TRA disponuje 14t nápravami a hydrostatickým pohonem všech čtyř kol se systémem řízení trakce od firmy Bosch Rexroth. Pojezdová rychlost 30 km/h mu dovoluje velmi rychle se dostat z jednoho pracoviště na druhé nebo přepravit materiál v krátkém čase.

Efektivní práce s nakladačem GIANT G3500 X-TRA

TOBROCO-GIANT má ve své nabídce také široký sortiment nářadí, aby bylo možné všechny práce provádět jedním strojem. Nabízí rovněž různé příslušenství, které je zajímavé pro chovatele skotu a koní. Vedle toho má k dispozici i sekačku určenou k sečení trávy v okolí překážek, jejíž pružinový systém zabraňuje potenciálnímu poškození stromů nebo sloupků. Pro smykové mininakladače GIANT byly vyvinuty kompaktní vidle, které umožňují snadné vyhrnování hnoje ze stájí. Pomocí škrabky na hnůj lze čistit boxy a rošty ve stájích. Společnost TOBROCO-GIANT také vyvinula zakládací lžíce na piliny, slámu a kukuřici.

Pohled na ovládání nakladače GIANT G3500 X-TRA.
Pohled na ovládání nakladače GIANT G3500 X-TRA.

Díky široké škále příslušenství se GIANT G3500 X-TRA stává univerzálním strojem. S připojenými paletizačními vidlemi přepraví i kompletní palety s dlažebními kostkami. Výběrem správného příslušenství je možné stroj přizpůsobit jakýmkoli pracovním podmínkám a používat jej po celý rok.

TOBROCO-GIANT má ve své nabídce také široký sortiment nářadí, aby bylo možné všechny práce provádět jedním strojem.
TOBROCO-GIANT má ve své nabídce také široký sortiment nářadí, aby bylo možné všechny práce provádět jedním strojem.

Kabina nakladače GIANT G3500 X-TRA umožňuje efektivní práci obsluhy a je zhmotněním pohodlného a bezpečného pracovního prostředí s dobrou viditelností. Nechybí plně nastavitelný sloupek řízení a luxusní, vzduchem odpružené sedadlo. Všechny důležité informace, jako je teplota oleje, regenerace filtru atd., lze během práce snadno vyčíst z centrálního LCD displeje. Při používání joysticku si může obsluha položit ruku na ergonomickou loketní opěrku. Kompaktní nakladač je standardně dodáván se stříškou certifikovanou EU, na přání je možné stroj vybavit plnohodnotnou kabinou.

Údržba nakladače GIANT G3500 X-TRA je jednoduchá, protože servisní body jsou snadno přístupné. K filtru, hydraulickému systému a motoru lze přistupovat pomocí snadno otevíratelné kapoty, sklápěcí kabiny nebo jiného servisního otvoru. Každodenní kontrolu a údržbu tak lze provádět rychle a bezpečně.