Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

Grimme EVO 260 – Nový přírůstek do rodiny sklízečů brambor

Zveřejněno: 20. 11. 2023

Nový dvouřadý stroj Grimme EVO 260 následuje verzi SE 260 a vyznačuje se buď čistě mechanickým nebo plně hydraulickým pohonem všech sítových pásů a oddělovačů. Se svými 2 oddělovači a prostorným rozdružovacím stolem je vhodný zvlášť pro podniky, které kladou zvláštní důraz na šetrné vyorávání a které třídí brambory ručně již na poli. Stroj je vybaven zásobníkem o kapacitě 6 tun, je vhodný pro traktory od výkonu 120 koní.

Moderní design vyorávače brambor Grimme EVO 260 zjednodušuje údržbové práce a zabraňuje hromadění natě a půdy.

Vyorávač brambor Grimme EVO 260 používá konstrukci na základě vibračního rámu, čímž dochází k úspoře hmotnosti a zabránění případného hromadění natě. Stroj lze volitelně dovybavit hloubkovým naváděním „TerraTronic“, které má dle volby automatické odlehčení přítlaku na hrůbek nebo využívá regulaci přítlaku na hrůbek.

Kromě automatické úpravy rychlosti oddělovačů („Speedtronic-Sep“), lze s „Speedtronic-Web“ plně automaticky, dle zátěže a v závislosti na jízdní rychlosti regulovat prosévací rychlost, čímž dochází k usnadnění práce řidiče a šetrnému zacházení s produktem.

Na silnici lze snížit přepravní šířku vyorávače brambor Grimme EVO 260 na rozměr pod 3,3 metru. Dodatečně lze stroj vybavit střechou pro třídící personál a Nonstop zásobníkem o kapacitě 6 tun. Navíc je k dostání vodotěsný ukládací box, čalounění na rozdružovacím stolu, držák nápojů a nádoba na mytí rukou s objemem 15 litrů. Pro ještě více komfortu je navíc k dostání balíček s příslušenstvím, který obsahuje kromě jiného vysouvací hliníkový žebřík, dvě dlouhé čisticí špachtle a úložnou krabici na nářadí na oji.

Přebírací platforma vyorávače brambor Grimme EVO 260 poskytuje dostatečný prostor pro až 8 osob.
Přebírací platforma vyorávače brambor Grimme EVO 260 poskytuje dostatečný prostor pro až 8 osob.

Díky nízké vlastní hmotnosti 10,5 až 11,8 tun a radiálním pneumatikám 800/45 R30.5 je Grimme EVO 260 mimořádně lehký a šetrný k půdě. Aby bylo možné vyorávat i za nepříznivých podmínek, lze kola volitelně vybavit náhonem.

Obsluha vyorávače brambor Grimme EVO 260 je komfortní a provádí se sériově přes ISOBUS. GRIMME Digital Interface (GDI) přitom řidiči umožňuje ideální přehled nad nastavovanými strojními parametry. Pomocí telemetrické jednotky lze přenášet parametry zakázky, stroje a lokality na portál myGRIMME, nebo přes „agrirouter“ na vlastní informační systém Farm Management.

Díky videosystému SmartView zůstávají všechny relevantní funkce vyorávače brambor Grimme EVO 260 trvale na očích. Také pohled kolem dokola ve tmě je podstatně vylepšený díky novému LED osvětlení okolí.