Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

V Brazílii se představil autonomní secí stroj Horsch Gantry RO G 500

Zveřejněno: 12. 7. 2023

Horsch na brazilské výstavě zemědělské zemědělské techniky představil koncept autonomního secího stroje Horsch Gantry RO G 500. Projekt, který vznikl před 20 lety, se nakonec stal skutečností díky vývoji výpočetní techniky, senzorů a několika dalších špičkových technologií v oblasti autonomie vozidel.

Horsch v Brazílii představil autonomní secí stroj Horsch Gantry RO G 500.

Testování autonomního secího stroje Horsch Gantry RO G 500 probíhalo již v roce 2022 na severovýchodě Brazílie. Horsch Gantry RO G 500 je samojízdný secí stroj se schopností samostatně projíždět řádky, které jsou předem naplánované v počítači. Veřejnosti představený stroj nyní umožňuje společnosti Horsch učinit významné kroky směrem k plné automatizaci a autonomii na poli.

Horsch Gantry RO G 500 má centrální motorovou jednotku, umístěnou nad secí lištou. Centrální zásobník na osivo pojme 12 000 litrů. Stroj byl vyvinut pro výsev sóji.

Autonomní secí stroj Horsch Gantry RO G 500 využívá osvědčenou výsevní lištu Horsch Maestro o celkovém pracovním záběru 24 metrů. Koncepce secího stroje Horsch Gantry RO G 500 je navržena tak, aby umožňovala pracovní záběr až 36 metrů.

Podle firmy Horsch jsou v Brazílii stále větší zemědělské plochy a při dvou sklizních ročně dává samojízdný secí stroj smysl. Vývojový projekt Horsch Gantry RO G 500 má u společnosti Horsch nadále vysokou prioritu. Kromě technologie GPS a zdokonaleného plánování provozu pro vyšší efektivitu se zaměřuje také na detekci a bezpečnost životního prostředí.