Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Iveco Trakker 4x4 po zásahu německého úpravce. Ještě lepší připravenost do zemědělského provozu

Zveřejněno: 23. 6. 2020

Známý německý úpravce nákladních vozidel Paul Nutzfahrzeuge GmbH vzal tahač Iveco Trakker 4x4 a upravil ho tak, aby co nejvíce vyhovoval zvýšeným požadavkům moderní zemědělské logistiky. Co všechno dostal do vínku?

Iveco Agro Mover od firmy Paul Nutzfahrzeuge GmbH

Jak je u firmy Paul Nutzfahrzeuge GmbH zvykem, i tahač návěsů Iveco Trakker 4x4 dostal označení Agro Mover. Tak označuje i upravené tahače firmy Mercedes-Benz. Úpravce uvádí, že je vozidlo vhodné jak na pole, tak na silnici. Upravený tahač Iveco Agro Mover zaujme především robustností a celkovou pevností. Zároveň je k půdě šetrný, protože využívá zemědělské pneumatiky. I tak dokáže jezdit po silnicích rychlostí až 80 km/h. Vozidlo je zkonstruováno pro kombinované použití v zemědělství a lesnictví, stejně jako v zemědělské logistice a je také ideální pro zimní údržbu měst.

Základem pro Agro Mover se stalo vozidlo Iveco Trakker AD400T45WT/P s pohonem všech kol a motorem o výkonu 450 koní. Rám tahače je optimalizován pro extrémně náročné nasazení. Motor je spojen se 16stupňovou automatickou převodovkou, která je přizpůsobena pro specifické nasazení v zemědělství – i při nejnižších rychlostech mohou různé vývody tahače pracovat naplno. Výbavou na přání je pak automatizovaná 12stupňová převodovka.

Architektura podvozku a elektroniky, kterou lze snadno přestavět a nastavit, adaptivní brzdový systém a již zmíněný odolný rám činí z vozidla Iveco Trakker 4x4 zajímavého kandidáta do zemědělské dopravy. Rám vozidla je o několik centimetrů užší, což umožňuje použít extrémně široké pneumatiky (710) a přitom dodržovat povolenou šířku vozidla. Díky hydraulice s technologií snímání zatížení nabízí Iveco Agro Mover širokou škálu možných využití v zemědělství a lesnictví (nebo v zimním období) – využití tedy nalezne po celý rok. Hydraulické čerpadlo má průtok až 240 l/min.

Tahač lze používat ve spojení se staršími i novými návěsy. K dispozici je i zadní závěs, závěsový systém K80, kulový závěs K50 a výškově nastavitelný závěs. Aby se předešlo zhutnění půdy při práci v terénu, díky přestavbě je možné použít pneumatiky 445/65R22.5 na přední nápravě a pneumatiky 600/50R22.5 na zadní nápravě. Výbava zahrnuje i 7 LED pracovních světel, střešní držák osvětlení či zadní kamerový systém.

Paul Nutzfahrzeuge GmbH provádí i úpravy traktorů. Mezi nejzajímavější počiny patří Deutz-Fahr 9340 TTV Warrior s otočnou kabinou.

Přečtěte si také

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Paul Nutzfahrzeuge GmbH

1) z podkladů Paul Nutzfahrzeuge GmbH


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.