Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Jaguar jako šlapací řezačka pro děti. S nápadem přišla blogerka, o realizaci se postaral přímo Claas

Zveřejněno: 23. 4. 2021

Blogerka Julia minulý rok řešila domácí výrobu žacího stroje pro šlapací dětský traktor svého syna. Poté vyzvala všechny výrobce zemědělských strojů s cílem zahájit vývoj a výrobu šlapací řezačky. Ozval se německý výrobce Claas, který vyrábí samojízdné sklízecí řezačky řady Jaguar. Podmínkou firmy Claas bylo zapojit do projektu také děti. A ne, není to opožděný apríl.

Na realizaci šlapací řezačky se podíleli stážisté firmy Claas. Zdroj foto - tisková zpráva Claas

Blogerka Julia z blogu deichdeern vyhlásila soutěž v malování šlapací řezačky Claas Jaguar. Julia společně s pětičlennou porotou složenou z marketingového oddělení firmy Claas si prohlédla všech 144 návrhů a přečetla všechny dětské požadavky na řezačku. Všechno bylo zaznamenáno do velké myšlenkové mapy. Nejčastěji zmiňované body postoupily do užšího výběru a pak k realizaci.

Na realizaci šlapací řezačky se podíleli stážisté firmy Claas - Lutz Blüthner, Felix Suer a Matthias Schulte. Vývoj řezačky probíhal v technickém výcvikovém středisku firmy Claas. Stážisté nejprve svařili podvozek a odstrojili šlapací traktůrek – jeho komponenty (pedály, kola, volant a sedadlo) byly použity při stavbě řezačky. Zadní část řezačky byla vyrobena z polystyrenu. Jakmile byl návrh dokončen, na řadu přišly myšlenky dětí.

Co si děti přály? Tak například skládací sklízecí adaptér na kukuřici, držák nápojů, tažné lano, otočnou výmetnou rouru, kompletní osvětlení a kabinu. Všechna tato přání byla realizována. Otázkou ale zůstává, zda se výbava dostane do sériové výroby. Celá realizace projektu trvala půl roku. Nyní firma Claas představila oficiálně první prototyp ve verzi 1.0. S prototypem nyní Claas oslovuje známé licenční partnery, v tomto případě výrobce dětských hraček, a zkoumá, zda je možná sériová výroba.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Claas

1) z podkladů Claas

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.