Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Jak ovlivnit tržní cenu mléka? Konference Mléko 2025 nabídne zodpovězení nejen této otázky

Zveřejněno: 12. 2. 2021

Organizátory letošní on-line konference Mléko 2025 jsou společnosti Lely Centrum Soběslav a AGRO-partner Soběslav, mediálním partnerem je Agroportal24h.cz společně se Zemědělským svazem ČR.

Organizátory letošní on-line konference Mléko 2025 jsou společnosti Lely Centrum Soběslav a AGRO-partner Soběslav, mediálním partnerem je Agroportal24h.cz společně se Zemědělským svazem ČR

Po úspěšné loňské on-line konferenci Mléko 2025 uspořádá i letos společnost AGRO-partner Soběslav stejnojmennou akci, a to v termínech 11. a 18. března 2021, vždy od 7.00 - 10.15 hodin. Moderátorskou pozici obsadí tentokrát Daniela Písařovicová.

Účastníci budou moci načerpat velké množství zajímavých informací z oblasti robotického dojení či automatizace. Nebudou chybět ani přednášející, kteří se podělí o vlastní zkušenosti z chovatelské praxe. Pozvaní hosté mimo jiné představí koncepci Dairy XL určenou pro zemědělské podniky s více než 350 kusy dojeného skotu, které uvažují o automatizaci stávajících provozů, či stavbě nové automatizované stáje.

Pozvánka
Pozvánka

Konference vám udělá jasno

Čím dosáhnu lepší provozní efektivnosti? Dělám vše, co je potřeba a ve správný čas? Jak mohu současný projekt připravit na budoucí rozvoj? Je vhodné se již zamýšlet nad dalším růstem? Rozumím všem datům a pracuji s nimi? Šetřím na správném místě? Využívám moderní technologie? Jak ovlivním tržní cenu mléka a dokážu to vůbec? To je jen výběr několika otázek, na které odpoví letošní konference, kde budou kromě pozvaných řečníků představeni i dojicí roboti Lely Astronaut, automatický systém krmení Lely Vector, přihrnovač krmiva Lely Juno, systém řízení mléčné farmy Lely T4C a mnoho dalšího.

Ptejte se odborníků

V rámci konference přijaly pozvání světové špičky oboru živočišné výroby. Jan Hulsen bude přednášet o plánování stájí pro chov skotu, Guus Lansink spolu s hlavním zootechnikem z německé farmy, jež využívá 16 dojicích robotů A4, budou hovořit o řízení farmy Dairy XL a automatizaci provozu. Adam Korzinski poskytne informace o novince Lely Horizon a o tom, jak plně využívat data, aby došlo ke snížení nákladů na farmě Dairy XL. Pozvání přijal také Mojmír Dorazil provozující první plně automatizovanou stáj u nás, Szajkó Lóránt z Maďarska se společně se zootechnikem rozpovídají o důležitosti projekce a celkové přípravě projektu na dojicí roboty, Zdeněk Weber z podniků ZD Koryta a Farmy Číhaň bude hovořit o rozvoji robotického dojení a vystoupí i Kamila Šestáková, specialistka týmu Podpora řízení farmy společnosti AGRO-partner Soběslav a Lely Centra Soběslav.

Všichni sledující budou moci v závěru obou konferenčních dní pokládat doplňující dotazy směrem k majitelům podniků a jejich hlavním zootechnikům.

Registrujte se na on-line konferenci na www.velkefarmy.cz/konference-mleko-2025

O AGRO-partner Soběslav a Lely

Historie společnosti AGRO-partner s.r.o. se začala psát roku 1991, přičemž velkým milníkem se stal rok 2003. Tehdy začala firma kromě traktorů a zemědělské techniky dodávat také stájové technologie od předního světového výrobce. Nizozemská společnost Lely si vybrala firmu AGRO-partner Soběslav jako jediného dovozce celého svého sortimentu do České a Slovenské republiky. V duchu tradice firmy Lely začala i společnost AGRO-partner Soběslav na zemědělském trhu propagovat smysluplné inovační technologie budoucnosti a poskytovat nadstandardní servis. Dominantní podíl firmy AGRO-partner Soběslav na trhu je dán obrovským náskokem v podobě uceleného automatizačního a informačního konceptu firmy Lely, který nemá u konkurence obdoby.

Nizozemská firma Lely vyvíjí a vyrábí stájové technologie. Kromě automatického dojení nabízí i automatické krmení, řešení pro skupinový odchov telat nebo pro kejdové hospodářství. Poskytuje rovněž řešení pro téměř všechny činnosti v kravínu: od dojení po čištění. Poskytuje rady, jak organizovat mléčnou farmu s využitím inteligentních systému řízení. Na trhu působí od roku 1948.