Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

John Deere 5M – nové převodovky a integrovaná funkce AutoTrac

Zveřejněno: 7. 2. 2024

Nový John Deere 5M, který se prodává s novými převodovkami a má integrované funkce AutoTracTM v přístrojové desce, je univerzální stroj pro polní práce, dvory farem i pro dopravu. John Deere tuto řadu rozšířil také o model John Deere 5130M, čímž navýšil maximální výkon v této třídě až na 135 koní.

Traktor John Deere 5M.

Nové převodovky pro traktory John Deere PowrQuadTM PLUS a Powr8TM nabízí farmářům řešení pro širokou škálu různorodých úkolů. Díky těmto technologiím mohou obsluhy využívat nepřetržitou tahovou sílu s plynulým řazením rychlostí v rámci zvolené skupiny. Tlačítko na řadící páce navíc odstraňuje nutnost používání spojkového pedálu při řazení mezi skupinami. Funkce EcoShift u traktoru John Deere 5M snižuje otáčky motoru při maximální rychlosti 40 km/h, čímž šetří palivo, a zároveň zajišťuje dostatečný výkon pro efektivní plnění úkolů během přepravy.

Integrace základní navigace AutoTracTM do přístrojové desky – tedy funkce, kterou majitelé traktorů řady John Deere 6M používají v displeji v rohovém sloupku – zvyšuje přesnost a efektivitu tím, že při práci na polích, loukách a pastvinách minimalizujete přesahy. Systém navádění pomáhá udržet směr při práci v přímé linii. S univerzálním displejem G5 můžete kdykoli přejít na sofistikovanější funkce navádění.

Díky kompaktním rozměrům a poloměru otáčení 4,1 metru mají traktory John Deere řady 5M skvělou manévrovatelnost, takže se dobře hodí pro práce na dvoře, krmení zvířat v omezeném prostoru a podobně. Nízká kapota a velké střešní okno zajišťují obsluze skvělý výhled, zejména při práci s čelním nakladačem. Nová řada John Deere 5M je také vybavená funkcí Expert Alerts pro prediktivní analýzu, která například umožňuje včas rozpoznat, že je zapotřebí provést údržbu. Tato funkce dále zvyšuje spolehlivost provozu a minimalizuje nečekané prostoje.