Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

John Deere koupil firmu King Agro, která vyrábí karbonová ramena

Zveřejněno: 3. 3. 2018

Společnost John Deere podepsala smlouvu o koupi společnosti King Agro. Soukromá společnost se specializuje na technologie z uhlíkových vláken. Vedle svého sídla ve španělské Valencii  provozuje společnost King Agro další výrobní závod v Campanu v Argentině.

Samojízdný postřikovač s karbonovými rameny

Akvizice umožní zákazníkům společnosti John Deere využít zkušenosti společnosti King Agro v technologiích z uhlíkových vláken. Už v roce 2015 se John DeereKing Agro dohodnul na vývoji a výrobě karbonových ramen pro postřikovače. Zákazníci společnosti John Deere se velmi rychle přesvědčili o výhodách high-tech materiálu (karbon), pokud jde o všestrannost, sílu a robustnost. Obě společnosti budou velmi úzce spolupracovat v oblasti vývoje a výroby produktů.TIP: Lesní úprava trochu jinak. Podivně vypadající John Deere zakrývá úplně vše

King Agro je rodinný podnik s přibližně 180 zaměstnanci, který za posledních 30 let získal mnoho zkušeností s různými produkty z uhlíkových vláken. V zemědělství se společnost spoléhá na inovativní design, který zvyšuje produktivitu a snižuje náklady. Značka "King Agro" a stávající distribuční síť zůstávají i po převzetí.

Postřikovače s karbonovými rameny budou dělat v České republice letos Demo Tour.

Autor: Milan Jedlička
Foto: John Deere

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.