Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Joskin navzdory koronaviru pokračuje ve výrobě, indický Solis zase prodlužuje záruku

Zveřejněno: 6. 4. 2020

Přinášíme další informace ohledně výroby zemědělské techniky ve světě, která se musí přizpůsobovat pandemii koronaviru.

Cisterna Joskin

V minulé aktualitě jsme informovali o pozastavení výroby u firem BKT a Lindner a zavření amerického výrobního závodu John Deere. Nyní přišly informace od belgické firmy Joskin, ktera okamžitě kvůli koronaviru přizpůsobila organizaci práce a upravila výrobní linky. Výroba strojů probíhá s maximálním počtem pracovníků. Všechny služby firmy Joskin zůstávají v provozu, některé ale jen „na dálku“. Požadavkům na dodávku náhradních dílů je vždy vyhověno. Výhodou je, že 85 % potřebných komponentů pro výroby strojů si Joskin vyrábí sám – má tak strategickou zásobu. Joskin si je též vědom toho, že sezónní práce nepočkají, proto dodává stroje i v případě naléhavých objednávek. Dodávka nových strojů může být však zpožděna z důvodu zpoždění externích dodávek komponentů potřebných k výrobě a problémů v logistice.

Koncern CNH Industrial oznámil, že ve Spojených státech zastavuje výrobu strojů. Neuvedl však o jaká konkrétní výrobní místa se jedná.

Stránka Mechaman zveřejnila informaci, že: „indický výrobce Sonalika poskytuje majitelům traktorů Solis další tříměsíční záruku. Prodloužená záruka se vztahuje pouze na traktory Solis, jejichž platnost vyprší v březnu, dubnu nebo květnu roku 2020.“

Autor: Joskin, CNH Industrial, mechaman.nl
Foto: Joskin

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.