Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 30.4. – svátek slaví Blahoslav

Kärcher uvádí 12 nových variant vysokotlakých čističů pro profesionální uživatele

Zveřejněno: 21. 9. 2023

S celkem dvanácti novými výrobky přepracovala společnost Kärcher svůj sortiment supertřídy vysokotlakých čističů bez ohřevu. S Kärcher HD 9/20-4 S, Kärcher HD 10/21-4 S, Kärcher HD 10/25-4 S a Kärcher HD 13/18-4 S existují čtyři různé třídy výrobků, které jsou dostupné vždy se třemi různými variantami výbavy. Nové, výkonné stroje pro profesionální uživatele jsou mimořádně ergonomické. Díky rotačním tryskám s funkcí Vibrasoft jsou u variant modelu „Plus“ vibrace snížené až o 30 procent, což umožňuje větší komfort zejména při dlouhotrvající práci.

Kärcher uvádí 12 nových variant vysokotlakých čističů pro profesionální uživatele.

V závislosti na variantě mají nové modely vysokotlakých čističů Kärcher průtok od 900 do 1 300 litrů za hodinu a pracovní tlak 250 barů, a jsou tak vhodné pro odstraňování intenzivních nečistot, mimo jiné v zemědělství nebo ve stavebnictví. Robustní čerpadla s písty s keramickou povrchovou úpravou a mosaznými hlavami válců a dále motory chlazené vzduchem/vodou zabezpečují dlouhou životnost strojů i při intenzivním namáhání.

Pomocí vysokotlaké pistole Kärcher Easy!Force, která využívá zpětnou sílu vysokotlakého paprsku a snižuje tak sílu, kterou musí uživatel vynaložit na držení, na nulu, lze pracovat dlouho a bez námahy. Díky vybavení se Kärcher Servo-Control mohou uživatelé pohodlně regulovat množství vody a tlak na pistoli. Rotační trysky s funkcí Kärcher Vibrasoft navíc zabezpečují snížení vibrací a správné prokrvení rukou – to uživatelům usnadňuje především dlouhotrvající práci. Varianty SXA jsou dodávány s 20metrovou hadicí potaženou teflonem, která je velmi odolná proti poškození a také vybavené automatickým bubnem na hadici, který usnadňuje navíjení a odvíjení hadice i pod tlakem.

Tryska Kärcher Vibrasoft snižuje vibrace až o 30 %

Při odstraňování úporných nečistot se často používá rotační tryska – tryska, jejíž vysokotlaký bodový paprsek rotuje, a tím dosahuje většího plošného výkonu. Nová rotační tryska Kärcher Vibrasoft umožňuje uživatelům výrazně ergonomičtější práci, protože dosahuje o 30 % nižších vibrací než předchozí model. Menší zatížení se plně projeví v oblasti vysokého výkonu vysokotlakých čističů supertřídy, tedy při množství vody maximálně 1 300 l/h a tlaku až 250 bar. Novou trysku lze používat také se stroji nižších výkonových tříd a se stroji s ohřevem s teplotou vody až 85°C.

Tryska Kärcher Vibrasoft snižuje vibrace až o 30 %.
Tryska Kärcher Vibrasoft snižuje vibrace až o 30 %.

Pro snížení vibrací při používání nové rotační trysky použila firma Kärcher rotor. Je upevněný na špičce trysky a vzadu je volný, aby se mohl pohybovat a umožnil rotaci bodového paprsku rychlostí 4 500 ot/min. Díky zdokonalené koncepci rotoru jsou hodnoty vibrací snížené, takže na uživatele působí o třetinu nižší vibrace. Patentovaný systém snižuje tělesné zatížení a zabraňuje únavě. V kombinaci s vysokotlakou pistolí Kärcher Easy!Force, která snižuje sílu potřebnou pro stisknutí spouště téměř na nulu, je tak možná velmi ergonomická práce.

V závislosti na variantě mají nové modely vysokotlakých čističů Kärcher průtok od 900 do 1 300 litrů za hodinu a pracovní tlak 250 barů, a jsou tak vhodné pro odstraňování intenzivních nečistot, mimo jiné v zemědělství nebo ve stavebnictví.
V závislosti na variantě mají nové modely vysokotlakých čističů Kärcher průtok od 900 do 1 300 litrů za hodinu a pracovní tlak 250 barů, a jsou tak vhodné pro odstraňování intenzivních nečistot, mimo jiné v zemědělství nebo ve stavebnictví.