AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Kirovets dosáhl nejlepších výsledků za posledních let. Traktory chtějí převážně velké ruské podniky

Zveřejněno: 18. 2. 2019

V roce 2018 vyrobil Petěrburský traktorový závod a.s., který je součástí skupiny „Kirovský závod“, 2 400 zemědělských a průmyslových traktorů. Jedním z nejlepších výsledků posledních let bylo z velké části dosaženo díky velkým dodávkám traktorů do největších zemědělských podniků v Rusku.

Novodobé traktory Kirovets si zachovávají kloubovou koncepci.

Například jeden z největších podniků v centrální oblasti Ruska - ABH Bank Avangard - v loňském roce uzavřel smlouvu na dodávku 80 traktorů Kirovets K-735 o výkonu 350 koní, jako součást programu obnovy vozového parku. Smlouva zajišťuje dodávku traktorů do zemědělských podniků v krajích Oryol, Tula, Bělgorod, Voroněž a Kursk.

Podnik ABH Bank Avangard před uzavřením smlouvy otestoval všechny traktory, prozkoumal ekonomiku vlastnictví apod. Jedním z impulzů pro výběr traktorů Kirovets byl rovněž fakt, že předtím podnik využíval stroje vyrobené v cizině. Tyto stroje ale vykazovaly zvýšené náklady na servis – jednalo se o americké a evropské traktory po 2 až 3 letech provozu.

Další společnost Southeast Agrogroup zakoupila 52 nejvýkonnější modelů K-742. Od roku 2013 spolupracuje Kirovets také s podnikem Vasilina Agricultural Holding, kam každý rok dodá 11 traktorů. V loňském roce však do tohoto podniku dodal 18 modelů K-739. Podnik celkově vlastní 69 traktorů značky Kirovets.

Vhodné je zmínit, že velká část traktorů byla pořízena systémem federálních dotací v rámci programu vlády Ruské federace.

Kirovets také dále modernizuje výrobní prostory. Na trh jsou též uváděny nové modely traktorů s kloubovou koncepcí. Současný výrobní program zahrnuje traktory o výkonu 300 - 428 koní. Výrobce nepotvrdil ani nevyvrátil to, že v budoucnu může být tento výkonový rozsah rozšířen.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Kirovets

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.