Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Kombajny v barvách Laverda končí, píší Italové

Zveřejněno: 20. 10. 2020

S příchodem nových sklízecích mlátiček Fendt 5275 C SL řady C přišla také informace, že sklízecí mlátičky Laverda už nebudou vyráběny v typickém červeno-bílém hávu – budou k dispozici už jen v barvách Fendt.

Sklízecí mlátička Laverda

Fendt nedávno představil novou sklízecí mlátičku Fendt 5275 C SL – o ní bude na webu Agroportal24h.cz pojednávat samostatný článek. Sklízecí mlátička disponuje svahovým vyrovnáváním. Na mnohých místech mlátičky však narazíme na výrobní štítky s nápisem Laverda – právě výrobce Laverda je dlouhá léta specialistou na mlátičky se svahovým vyrovnáváním.

Italská Laverda byla založena v roce 1873 a od roku 2007 má ve firmě podíl korporace AGCO, od roku 2011 jí patří celá. Laverda působí od roku 2004 v úzkém partnerství s AGCO – dodává jí sklízecí mlátičky pod značkami Massey Ferguson, Fendt a Challenger. Sklízecí mlátičky se vyrábí i pod značkou Laverda – s tím má být podle italského tisku brzy konec.

Stránka Tractorum.it na své Facebook stránce uvedla, že se budou nabízet mlátičky pouze v barvě Fendt – Laverda má zmizet z trhu. Příspěvek s touto informací se dočkal rozporuplných reakcí – hlavně ze strany Italů, u kterých je Laverda národní klenot. Informaci se nám ale nepodařilo ověřit z více zdrojů.

Autor: redakce Agroportal24h.cz
Foto: Laverda

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.