50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Koncern CNHi je připravena koupit Raven Industries

Zveřejněno: 21. 6. 2021

Koncern CNH Industrial dnes oznámil, že uzavřel dohodu o získání základního kapitálu (100 %) společnosti Raven Industries, amerického lídra ve vývoji technologií pro precizní zemědělství.

Vlevo polní robot od Case IH a vpravo robot DOT.

Očekává se, že převzetí proběhne ve čtvrtém čtvrtletí roku 2021.

Akvizice vychází z dlouhodobého partnerství mezi oběma společnostmi a dále posílí pozici CNH Industrial (New Holland, Case IH, Steyr, Iveco apod.) na globálním trhu se zemědělskými stroji, a především v oblasti autonomních technologií a navigačních systémů.

Firma Raven je jedním z hlavních světových výrobců kompletní technologie pro navigaci a řízení zemědělských strojů, ovládání a kontrolu aplikačních a secích strojů. Raven, jako specialista na zemědělství je průkopníkem v mnoha pokročilých řešeních. Výrobky vynikají velmi snadným a intuitivním ovládáním a současně vysokou robustností a spolehlivostí a možností vzdálené správy a servisu. Nedávnou akvizicí Holandského výrobce SBG Precision Farming se stal vedoucí firmou v oblasti RTK řízení speciálních strojů pro zelinářství, bramborářství, vinařství a sadařství.

Raven v roce 2019 převzal většinový podíl ve společnosti DOT Technology Corp (vyvíjí autonomního robota).

Autor: Milan Jedlička
Foto: CNHi, Raven

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.