Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Korejci ukázali top model mezi traktory LS v sériovém provedení. K mání má být i v Evropě

Zveřejněno: 7. 3. 2019

Před dvěma lety byl na veletrhu SIMA v Paříži představen prototyp traktoru o výkonu zhruba 100 koní, který vystavoval korejský výrobce LS. Po dvou letech přichází v sériovém provedení rovnou celá modelová řada.

Nová řada traktorů Premium XP.

Značka LS u nás má prodejní a servisní zastoupení. Je dobře známá také mezinárodně, a to i mezi jinými výrobci, s nimiž často měla obchodní vztahy (Mitsubishi, Farmtrac či New Holland).

LS budou znát spíše ti, co se zajímají o komunální techniku, neboť traktory menších rozměrů jsou nosným výrobním programem LS. V sortimentu LS se ale nově nachází také výkonnější modely, například nová řada Premium XP, která zahrnuje tři modely s výkonem 84, 94 a 101 koní. Výkon dodává čtyřválcový motor FPT o objemu 3,4 l s technologií DOC a AdBlue. Traktory jsou to kompaktní a lehké. Mají moderní design a ergonomicky rozmístěné ovládání v nově navržené kabině. Motor je spojen se synchronizovanou převodovkou nebo s převodovkou power shuttle.

Přední nápravu dodává společnost Carraro a zadní nápravu si LS vyrábí. Zadní závěs má kapacitu 3,8 t. Ke konci roku by se měly traktory dostat i na evropský trh. Před oficiálním uvedením do provozu výrobce ještě upraví nabídku výbavy. Dočkat bychom se tedy měli také předního závěsu a PTO.

K vidění budou nové traktory též na podzimním veletrhu Agritechnica v Hannoveru.

Údajně výrobce pracuje ještě na výkonnějším modelu o výkonu až 140 koní. Jihokorejská firma odhaduje, že ve svých výrobních závodech ročně vyrobí kolem 32 000 traktorů. Traktory pro čínský trh se vyrábí v jedné továrně, pro Brazílii v druhé a v továrně v Jižní Koreji pro zbytek světa. Pokud bude o traktory v Evropě větší zájem, není vyloučené postavit výrobní závod i zde.

Autor: Milan Jedlička
Foto: LS

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.