AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Krampe RamBody AS 750: První traktorový návěs s výtlačným mechanismem od Krampe

Zveřejněno: 2. 3. 2022

Před více než 35 lety vyrobila společnost Krampe první návěsy a přívěsy. Skutečnost, že vestfálský výrobce dopravní techniky klade velký důraz na konstrukci svých vozidel, se odráží nejen v mottu "kvalita na kolech". Tento příslib kvality je ve skutečnosti klíčem k úspěchu společnosti. Platí beze zbytku pro veškerý další vývoj moderní produktové řady dopravní techniky Krampe.

Krampe RamBody AS 750: První traktorový návěs s výtlačným mechanismem od Krampe.

Krampe nyní rozšiřuje svůj sortiment o traktorový návěs s výtlačným mechanismem. Jde tak o první návěs tohoto typu se značkou Krampe – nese název Krampe RamBody a má typové označení AS 750. Nejprve se bude vyrábět ve verzi s tandemovou nápravou a objemem 41,1 m³.

Vývoj návěsu Krampe RamBody AS 750 trval dva roky a testoval se 1 000 hodin. Podvozek bude nabízen s parabolickým, pneumatickým a hydraulickým odpružením. Sériově je návěs vybaven robustními nápravami výrobce BPW s náběžným nebo nuceným řízením zadní nápravy. Návěs Krampe RamBody je vybaven nápravami s horními brzdovými válci, které zaručují vysokou světlou výšku. Utěsněné výtlačné čelo dokáže vyskladnit celý náklad během 45 vteřin. Profilované čelo se postará o to, aby na něm neulpívaly zbytky nákladu. Dlouhá, odpružená a výškově stavitelná oj nabízí vysokou obratnost. Boční stěny návěsu jsou přišroubované a lze je demontovat. Aby se zabránilo usazování nečistot, všechny hrany návěsu jsou šikmé. Na návěsu tak nezůstávají žádné zbytky obilí či kukuřice.

Podvozek návěsu Krampe RamBody AS 750 nabízí různé možnosti odpružení náprav.
Podvozek návěsu Krampe RamBody AS 750 nabízí různé možnosti odpružení náprav.

Extrémně výkonná pracovní LED světla návěsu Krampe RamBody AS 750 osvětlují okolí návěsu a vytvářejí příjemné pracovní prostředí i v úplné tmě. Standardně dodávaná obrysová světla zvyšují bezpečnost na veřejných komunikacích, například při odbočování.

Boční stěny návěsu Krampe RamBody AS 750 jsou přišroubované a lze je demontovat.
Boční stěny návěsu Krampe RamBody AS 750 jsou přišroubované a lze je demontovat.

První návěsy Krampe RamBody AS 750 z ověřovací série budou německým zákazníkům předány v dubnu letošního roku. Větší či menší modely budou k dispozici od jara 2023.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Krampe

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.