Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 16.4. – svátek slaví Irena

Kuhn Espro 4000 R

Aktualizováno: 6. 3. 2017

Dlouho očekávaná novinka je zde. Nabídka secích strojů KUHN ESPRO se rozrůstá. Secí stroj KUHN ESPRO 6000 R byl poprvé představen na veletrhu SIMA 2015 a byl oceněn jako nejlepší „Stroj roku 2015“ v kategorii setí. Letos v létě 2016 se poprvé představí i na českém trhu secí stroje KUHN ESPRO 4000 R.

KUHN

Tento nový sklopný model secího stroje obsahuje dvě řady disků následovaných řadou kol a novým CROSSFLEX secím rámem a má pracovní záběr 4m, dostal do vínku 2 významné inovace z již existujících secích strojů ESPRO 3000 a 6000R:

  • Kola s velkým průměrem (900 mm) s exkluzivním profilem, offsetem s hlubokým vzorkem, který je ideální pro kvalitní přípravu seťového lůžka.
  • CROSSFLEX secí rám zajištující stejnoměrné vzcházení a kvalitní setí díky polyurethanovým držákům umístěným na křížově tvarovaném nosníku pro zlepšené kopírování půdy.

Smyslem konstrukce tohoto secího stroje je, aby vyžadoval málo tažné síly. Dokáží ho používat traktory od 140 koňských sil.

Tento rychlý a všestranný secí stroj KUHN ESPRO 4000 R může sít velké množství různých osiv velmi vysokou rychlostí. Lze ho použít ve všech typech technologií pro zpracování půdy před setím. Dle Vaší potřeby můžete přidat volitelný přední pneumatikový pěch, jehož přítlak lze upravit z pohodlí kabiny Vašeho traktoru.

Díky jednoduchosti ovládání, nastavení pracovních orgánů, automatizovanému ovládání secího stroje na souvratích, přehledným ovládacím terminálům (VT nebo CCI) a kompatibilitou s ISOBUS systémem se ESPRO 4000 R jistě stane vysoce ceněným secím strojem s vysokým komfortem ovládání stejně jako tomu je u jeho předchůdců ESPRO 3000 a ESPRO 6000 R.

Autor: Kuhn
Foto: Kuhn

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.