Pozvánka na Polní den společnosti HORSCH. Ždírec 26. 6. 2024 od 9:30 hod.
Dnes je 5.5. – svátek slaví Klaudie

Lesnická technika a biomasa na brněnském výstavišti – veletrh SILVA REGINA a BIOMASA

Zveřejněno: 13. 3. 2022

Od neděle 3. dubna proběhne na brněnském výstavišti svátek lesníků a myslivců – veletrh SILVA REGINA, souběžně s ním se bude konat Veletrh obnovitelných zdrojů energie v zemědělství a lesnictví BIOMASA. Veletrhy končí ve středu a jsou rozšířeny o včelařskou výstavu, ukázku hospodářských zvířat a prodej farmářských a regionálních potravin.

Na veletrhu SILVA REGINA je zastoupena většina dovozců a výrobců lesnické techniky, kteří působí na českém a slovenském trhu.

SILVA REGINA a BIOMASA jsou umístěny v pavilonech Z a F a na přilehlých volných plochách, jejich rozsah odpovídá minulým ročníkům. Celkem je na oba veletrhy přihlášeno přes 120 firem, které představují kompletní sortiment lesnické techniky, prostředků pro energetické využití biomasy a potřeb pro myslivost a pobyt v přírodě. Seznam vystavovatelů je k dispozici na webových stránkách veletrhu.

Na veletrhu SILVA REGINA je zastoupena většina dovozců a výrobců lesnické techniky, kteří působí na českém a slovenském trhu. Obsazeny jsou všechny obory reprezentující stroje pro práci v lese, především pro těžbu a přibližování dřeva. Z vystavovatelů lze jmenovat například firmy Merimex, Reparoservis, Interforst CZ, JPJ Forest, Strojírna Novotný, Serviscentrum Vysočina nebo Agrotechnika Vaněk. Vystavovatelé přivezou ještě další sortiment lesnické techniky včetně řetězových pil, navijáků nebo vyvážeček. V pavilonu F bude vystavena kompletní produktová řada značky Massey Ferguson.

Veletrh SILVA REGINA a BIOMASA se bude zabývat též technikou pro údržbu porostů ve městech.
Veletrh SILVA REGINA a BIOMASA se bude zabývat též technikou pro údržbu porostů ve městech.

Program zaměřený na lesnictví se bude odehrávat na pódiu v centrální části pavilonu Z a je mimo jiné zaměřen na edukaci vlastníků lesů, starostů a odborných lesních hospodářů. Hlavními tématy budou obnova kalamitních holin, umělá obnova lesa, ochrana proti buřeni, zvěři, vyhledávání a zpracování kůrovcových stromů, měření a sortimentace dříví.

Veletrh BIOMASA se zaměří především na zpracování dřevní hmoty pro energetické účely. Vystaveny budou také kotle nebo vybavení bioplynových stanic. Aktuálním tématem jsou kotle, které představí například značky ATMOS, Hargassner, Polytechnik nebo Fröling.

Připravuje se také velmi bohatý myslivecký doprovodný program, a to jinak na pódiu v pavilonu Z a jednak formou výstav. Diváci u pódia se mohou těšit například na křest nové knihy prof. Václava Cílka nebo vystoupení skupiny Markazíni, z výstav je třeba zdůraznit především trofeje – chovatelskou přehlídku Okresního mysliveckého spolku Brno město, dále přehlídky trofejí Židlochovice a Rosice a trofeje z obor Holedná, Soutok, Bulhary, Moravský Krumlov a Klentnice.

Pro skupiny i jednotlivce je připraveno výhodné vstupné. Skupinové návštěvy (autobusové zájezdy) mají od neděle do úterý snížené vstupné (100 Kč), ve středu pak dokonce vstup zdarma. Pro individuální návštěvníky je nejvýhodnější nákup vstupenky přes web za 140 Kč. Výstaviště je otevřeno denně od 9 do 18 hodin, ve středu do 17 hodin. Více informací na www.silva-regina.cz.

Autor: Jiří Palupa
Foto: Veletrhy Brno

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.