TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Lukrom slaví 30 let. Předváděcí traktory JCB Fastrac oblékl do slavnostního hávu!

Zveřejněno: 18. 6. 2021

Dva traktory JCB Fastrac vyráží na předváděcí tour v novém výročním kabátu. Slavnostní barevné provedení odkazuje na 30. výročí firmy Lukrom. Cílem skupiny Lukrom je zajišťování komplexních služeb pro zemědělskou veřejnost.

Oba traktory čeká delší DEMO TOUR napříč celou Moravou. Zdroj foto - tisková zpráva Lukrom

„Oba traktory čeká delší DEMO TOUR napříč celou Moravou. Při realizaci této edice jsme dbali především na jednoduchost a eleganci, které nejenom k naší společnosti, ale i k traktorům Fastrac patří,“ uvedla firma Lukrom na sociální síti Facebook.

Cílem skupiny Lukrom je zajišťování komplexních služeb pro zemědělskou veřejnost. Prostředkem k dosahování tohoto cíle je koordinace činností divizí společnosti Lukrom, spol. s r.o., podniků prvovýroby a společnosti RACIOLA Uherský Brod, s.r.o. Tímto způsobem je vytvářeno široké spektrum nabízených produktů a služeb, uspokojující tržní zemědělskou i nezemědělskou poptávku.

Společnost Lukrom založili před 30 lety Ing. Zdeněk Červenka a dnes již bývalý společník Ing. Jaroslav David. Její název i po třech dekádách odkazuje k městům Luhačovice a Kroměříži. V současnosti zaměstnává 750 lidí a stala se nedílnou součástí života zemědělců na Moravě i ve východních Čechách.

Rozvoj společnosti nepřibrzdila ani koronavirová pandemie, která se sice promítla do obchodu se zemědělskými stroji, ale výraznější stopy na hospodaření firmy dosud nezanechala. Po 30 letech na trhu se Lukrom spol. s r.o. může každoročně pochlubit tržbami, které se pohybují kolem 2,8 mld. Kč a obratem celé skupiny kolem 4,3 mld. Kč. I v návaznosti na aktuální vývoj v zemědělství spustila firma modernizaci svých provozů. V tomto roce pošle na rozvoj technologií a strojů zhruba 250 milionů korun.

V současné době má Lukrom šest samostatných divizí. Rostlinnou vertikálu představuje divize agrochemie a zemědělské komodity, které se soustředí na poskytování služeb rostlinné výroby. Živočišná vertikála pak zahrnuje výrobu krmných směsí a služby živočišné výroby. Nezbytnou součástí společnosti je divize zemědělské techniky a mechanizace živočišné výroby, která nabízí širokou škálu předních zemědělských značek. Financování má na starosti divize ekonomicko-právní, která také zabezpečuje chod po stránce účetní, právní, ekonomické a marketingové.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Lukrom

1) z podkladů Lukrom

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.