Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

Manitou optimalizuje proces vývoje strojů za pomocí nového nástroje

Zveřejněno: 6. 4. 2023

Společnost Manitou Group zahájila spolupráci se společností Siemens Digital Industries Software, aby vyvinula globální řešení pro řízení životního cyklu svých strojů. Cílem implementace tohoto nástroje, který je součástí digitální transformace skupiny, je standardizovat její konstrukční procesy.

Manitou optimalizuje proces vývoje strojů za pomocí nového nástroje.

Společnost Manitou Group si vybrala software Teamcenter® pro řízení životního cyklu výrobků (PLM) z portfolia softwaru a služeb Siemens Xcelerator. Teamcenter®, určený zejména pro správu databáze strojů, prvků spojených s různými součástmi a jejich nomenklaturou, bude implementován za účelem zefektivnění a zjednodušení návrhu výrobků ve všech deseti výrobních závodech skupiny ve Spojených státech, Indii, Itálii a Francii. Kromě tohoto inovativního nástroje byl jako nástroj CAD (Computer-Aided Design) zvolen software NX™ společnosti Siemens pro konstrukci výrobků.

Zavedením tohoto globálního řešení bude skupina Manitou schopna optimalizovat čas strávený vývojem svých produktů a zároveň pracovat s jediným nástrojem, který umožňuje centralizovat celý životní cyklus produktu. Tato změna se dotkne 1 600 uživatelů. Pracují především v konstrukčních kancelářích a kancelářích výzkumu a vývoje, v odděleních metodiky, technické dokumentace a poprodejních služeb a v marketingových týmech a v příštích třech letech budou v rámci skupiny proškoleni.