Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Manitou zakončil rok s rekordními výsledky. Úspěchy slaví na všech frontách

Zveřejněno: 28. 2. 2019

Společnost Manitou má za sebou rekordní rok s meziročním nárůstem výnosů o 19 %. Společnost se rozrostla o 40 % za pouhé dva roky. Manitou vyrábí teleskopické manipulátory do všech odvětví, pracovní plošiny, vysokozdvižné vozíky, kompaktní a smykem řízené nakladače.

Teleskopický manipulátor Manitou do zemědělství.

Kumulativní příjem objednávek činil 1,9 miliard eur a kniha objednávek poprvé v historii Manitou překročila hranici 1 miliardy eur. Manitou tento rok očekává další růst, a to na úrovni 10 %.

„Příjem objednávek na konci roku dosáhl výjimečné úrovně”
Michel Denis, výkonný ředitel a prezident skupiny Manitou.

Během čtvrtého čtvrtletí roku 2018 se prodejům dařilo napříč všemi zeměpisnými oblastmi, zejména v severní Evropě a Severní Americe. Obzvláště silné je odvětví stavebnictví, to zaznamenalo minulý rok nejsilnější vývoj – zejména půjčování strojů Manitou a velký zájem o pracovní plošiny.

Podle výkonného ředitele, pana Michela Denise, byla dynamika růstu v zemědělství a průmyslu také vynikající.

Divize Handling & Access (MHA) zaznamenala obrat 1,294 miliard eur, což představuje nárůst o 18 % oproti roku 2017. Zvýšený zájem je o zvedací plošiny. Proto je též v plánu výstavba druhého výrobního závodu na zvedací plošiny - v Candé. To si vyžádá investici ve výši 26 milionů eur.

„Příjem objednávek na konci roku 2018 dosáhl výjimečné úrovně. Proto se dodací lhůty nových strojů prodloužily. K uspokojení požadavků zákazníků se nám podařilo optimalizovat míru výroby. To nám umožnilo doplnit určité zásoby produktů, abychom získali určitou komerční flexibilitu od prvního čtvrtletí roku 2019,“ řekl Michel Denis, výkonný ředitel a prezident skupiny Manitou.

Manitou neustále pracuje na upevňování své pozice na trhu s manipulační technikou. Nedávno oznámil, že smykem řízené nakladače Mustang (které vyrábí jedna z jeho divizí) budou nést značku Manitou. Že je Manitou lídrem na trhu s manipulátory dokazuje mimo jiné spolupráce z výrobcem motorů Deutz, kde vzniká teleskopický manipulátor na elektřinu.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Manitou

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.