Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Massey Ferguson inovuje řadu traktorů MF 1700 M. K dostání budou i s integrovaným žacím strojem

Zveřejněno: 21. 9. 2020

Massey Ferguson učinil se zavedením řady 1700 M další krok k posílení své pozice v segmentu kompaktních traktorů. Modely jsou poháněny tří-nebo čtyřválcovými motory a jsou vybaveny mimo jiné elektronickým ovládáním tempomatu a maximálním nastavením pracovních otáček hřídele a otáček motoru.

Zástupce nové modelové řady Massey Ferguson 1700 M

Massey Ferguson neustále rozšiřuje portfolio svých produktů, aby zákazníkům poskytoval stoje, které přesně odpovídají jejich potřebám. Nyní Massey Ferguson posiluje svoji nejmenší flotilu kompaktních traktorů, zavedením dvou nových modelů s výkonem motoru od 35 do 67 koní v řadě MF 1700 M.

Traktor nabízí nadčasový design, motor plnící emisní normu Stage V, novou převodovku HST a novou kabinu. Modely jsou navrženy tak, aby zvládly širokou škálu prací, a poskytují tu nejvyšší úroveň výkonu, spolehlivosti a pohodlí.

Nový vylepšený motor

Nová řada MF 1700 M je poháněna vznětovým (dieselovým) motorem se třemi nebo čtyřmi válci. Tyto motory vyhovují přísné emisní normě. Systém pro úpravu spalin je ukryt pod kapotou motoru, takže nebrání výhledu ven. Výfuk se nachází pod traktorem, což zajišťuje vynikající výhled z pohledu řidiče.

Nová převodovka HST

Řada MF 1700 M je vybavena novou 3stupňovou hydrostatickou převodovkou nebo 12stupňovou mechanickou převodovkou.

Převodovka HST kombinuje snadné použití s vyšším výkonem. Její pokročilé ovládání umožňuje obsluze měnit směr jízdy jediným pedálem, nebo pákou. Také je možné nastavovat a ukládat do paměti rychlost tempomatu. Traktor pak používá pro větší bezpečnost a pohodlí posuvnou páku ručního plynu. Díky regulaci rychlosti traktoru se může řidič více věnovat sledování příslušenství, ovládat jej a nastavovat, aniž by se musel starat o udržování konstantní rychlosti. Nová převodovka HST je ideální i pro jízdu po silnici ve vyšší rychlosti, umožňuje totiž jet rychlostí až 34 km/h.

Mechanická převodovka 12x12 nabízí maximální výkon a hospodárnost, díky osvědčeným a účinným komponentům.

Pohon všech kol 4WD (4x4) zvyšuje produktivitu a bezpečnost. Jakmile sešlápnete brzdový pedál, systém současně přepne z 2WD na 4WD a zabrzdí všechna čtyři kola.

Hydraulika

Přímý vysoce výkonný a ověřený hydraulický systém umožňuje používat širokou škálu moderních strojů a zařízení. Systém nabízí průtok až 48 litrů za minutu a zajišťuje tak vždy dostatek kapacity pro provoz příslušenství. Všechny ovládací prvky v kabině padnou skvěle do ruky. Ať už páky pro ovládání dvou zadních hydraulických okruhů nebo joystick pro ovládání čelního nakladače.

Vývodový hřídel a inovovaný tříbodový závěs

Tříbodový závěs poskytuje maximální nosnost 1600 Kg. Otáčky vývodového hřídele lze nastavit od 540 – 2.000 ot/min. V automatickém režimu se vývodový hřídel otáčí při pohybu traktoru vpřed, přičemž když traktor zastaví nebo zahájí jízdu vzad, tak se hřídel zastaví též.

Další usnadnění pro řidiče při ovládání tříbodového závěsu je externí spínač na zadním blatníku traktoru.

Nová kabina a prostředí řidiče

Modelová řada MF 1700 M je k dispozici s možností výběru bez kabiny nebo s kabinou instalovanou přímo ve výrobě. Ta poté nabízí obsluze více pohodlí v tišším prostředí.

Nová kabina o šířce 1065 mm poskytuje obsluze prostorné, pohodlné a čisté pracoviště. Sedačka odpružená mechanicky a na přání pak pneumaticky. Díky sklopnému sloupku volantu, ergonomicky uspořádanými a logicky rozmístěnými ovládacími prvky budou obsluhy vždy v maximálním pohodlí.

Komfort a pohodlí dále zvyšuje široká nabídka standardního vybavení včetně klimatizace, vyhřívaného zadního okna a čtyř LED pracovních světel. Připravený je i balíček na rádio s dvěma zásuvkami na USB a úložným prostorem na mobilní telefon.

Možnosti integrovaného příslušenství

Traktory lze vybavit integrovaným žacím ústrojím, které je vybaveno třemi noži. Montáž žacího ústrojí je snadná, díky novému systému OVERRIDE, který umožňuje obsluze jednoduše vjet k žací rampě a připevnit ji. Nové větší pneumatiky poskytují světlou výškou 150 mm. Mezi další užitečné možnosti patří přední závaží, vzduchem odpružená sedadla, široký výběr zemědělských pneumatik a širokých pneumatik pro větší rozložení váhy.

Massey Ferguson nedávno představil i novou modelovou řadu traktorů MF 8S.

Autor: Jakub Tutsch1)
Foto: Massey Ferguson

1) z podkladů Massey Ferguson

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.