Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Massey Ferguson rozšiřuje nabídku o čelně nesené žací stroje a obraceče se záběrem přes 12 m

Zveřejněno: 26. 2. 2020

Massey Ferguson rozšiřuje svou nabídku strojů pro sklizeň pícnin o nový čelně nesený žací stroj a větší modely obracečů. Tento druh strojů je podle výrobce u prodejců velmi oblíbený a zákazníky žádaný. Rozšíření nabídky je v rámci strategie nabízet ucelený sortiment zemědělské techniky pod jednou značkou – od traktorů, sklízecích mlátiček až po závěsnou techniku.

Čelně nesený žací stroj Massey Ferguson - dříve značky Fella

Nový čelně nesený diskový žací stroj MF DM FQ je k dispozici se šesti nebo sedmi disky, novou žací lištou a inovovaným systémem přítlaku, který pracuje na základě osvědčeného systému TurboLift. Díky tomuto systému jsou žací disky hydropneumaticky přitlačovány. Tento systém používá jako jediný na trhu inovativní řídící blok, který umožňuje nastavovat přítlak během jízdy rychleji, jednoduše a plynule. Navíc je systém na každé souvrati automaticky kalibrován, a tak je každá nevhodná změna přítlaku rychle opravena.

Žací stroje MF DM FQ jsou k dispozici s pracovní šířkou 3,12 m nebo 3,62 m a vybírat lze z různých typů kondicionérů a příslušenství. Žací stroje jsou připojeny přímo k traktoru, aniž by používaly rám. Žací stroj je tak umístěn blízko traktoru, což zlepšuje stabilitu.

Massey Ferguson dále rozšiřuje svůj sortiment obracečů o nové modely MF TD X, které vychází z osvědčených obracečů Lely Lotus. K dispozici jsou konkrétně modely - MF TD 776 X DN, MF TD 1028 X TRC a MF TD 1310 X TRC s pracovním záběrem 7,7 m, 10,2 m a 12,5 m. Obraceče podle výrobce dosahují velké výkonnosti díky kombinaci převodovek a hákovitých prstů. Hákovitý prst umožňuje nižší obvodovou rychlost při práci, s pícní hmotou zachází velmi šetrně. Rotory pracují při nízkých otáčkách. Požadované otáčky vývodové hřídele činí pouze 400 – 450 ot./min.

Massey Ferguson uvádí na trh i desetirotorový obraceč MF TD 1110 DN s pracovním záběrem 10,7 m pro traktory o výkonu kolem 120 koní.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Massey Ferguson

1) čerpáno z materiálů Massey Ferguson


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.