TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Mecalac se svými novými nakladači míří do zemědělství

Zveřejněno: 10. 5. 2023

Společnost Mecalac je známá spíše ve stavebnictví, ale má ambice i v zemědělství. Navzdory silné konkurenci představila řadu kompaktních kolových nakladačů MCL, která zahrnuje 6 modelů v kategorii od 1,74 do 2,85 tuny.

Mecalac se svými novými nakladači míří do zemědělství.

Řada Mecalac MCL zahrnuje 4 modely s dlouhým výložníkem (standardní), přizpůsobené potřebám zemědělského segmentu, a 2 modely s krátkým výložníkem (Mecalac MCL4+ / Mecalac MCL6+), zaměřené spíše na potřeby stavebního segmentu. Všechny stroje jsou k dispozici bez kabiny i s kabinou.

Nejmenší jsou modely Mecalac MCL2 s pohonem všech kol. Výhodou nejmenšího modelu řady MCL je sedadlo řidiče chráněné stříškou nebo volitelně kabinou. Mecalac MCL4 je kompaktní (šířka 1,1 metru). Díky motoru Perkins o výkonu 25 koní a nízké přepravní hmotnosti (2,4 tuny) jej lze snadno přemístit z jednoho místa na druhé na automobilovém vozíku.

Model Mecalac MCL6 vychází ze specifikací modelu Mecalac MCL4, ale má ještě vyšší výkon. Motor má výkon 49 koní, což mu umožňuje dosáhnout vyšší rychlosti na silnici (volitelně 30 km/h). Tento výkon se promítá do rychlejších pohybů výložníku a příslušenství. Mecalac MCL8 s výkonem 49 koní, ale hmotností 2,85 tuny, celkovou šířkou 1,33 metru a rozvorem 1,77 metru bude vyhovovat středně velkým farmám.

Mecalac v roce 2019 převzal výrobu nakladačů určených pro zemědělství od francouzské společnosti Pichon.