Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 18.4. – svátek slaví Valérie

Pichon je v těžké finanční krizi a hledá kupce. Hrozí i zastavení výroby

Zveřejněno: 10. 11. 2018

Francouzský výrobce aplikačních cisteren, rozmetadel hnoje a speciálních strojů, je ve vážné finanční krizi a nyní soudem veden do likvidace s okamžitým zastavením činnosti. Francouzský dceřiný výrobce dopravní techniky – GiLiBERT musel dokonce výrobu zemědělských návěsů zastavit.

Cisterna u nové továrny Pichon.

Navzdory významným růstům prodejů a investicí v roce 2015 do výstavby nových výrobních prostor o rozloze 22 000 m2, se nachází výrobce Pichon v těžké finanční situaci. Před pár lety dokonce koupil francouzského výrobce návěsů Gilibert Industries. Špatná finanční situace je způsobena potíží najít využití pro staré výrobní prostory a špatnou ziskovostí výrobce GiLiBERT. Ne moc dobrým krokem se nejspíše jeví i to, že Pichon se nedávno zbavil výroby kloubových nakladačů – výrobu převzala společnost Mecalac (pro Pichon jsou ale nakladače dodávány stále pod značkou Pichon).

V roce 2016 opustilo továrnu 800 výrobků Pichon a následující rok číslo překročilo 1000 kusů techniky. Obrat společnosti přesahuje 30 milionů EUR (32 milionů EUR v roce 2016). Společnost zaměstnává 150 lidí a cílem je nyní pokračovat v činnosti za co nejlepších podmínek a zároveň hledat kupce, který by Pichon koupil. Tato situace je obzvláště politováníhodná, neboť společnost Pichon se těší dobrému image značky a dobrým komerčním výsledkům, což by mohlo zajímat budoucího kupce.

Společnost Pichon Industries byla založená Michelem Pichonem v roce 1970.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Agrotec

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.