TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Merlo TSS systém nominován na cenu Sima 2015

Aktualizováno: 1. 12. 2016

Na veletrhu SIMA představí firma Merlo novou produktovou řadu teleskopických manipulátorů Turbo Farmer, která je určena pro zemědělství a pro opravdu těžkou práci, se zvedací silou až do 5 t.

Merlo

Bezpečnost, pohodlí a nízká spotřeba jsou základní hodnoty pro produkty italského výrobce Merlo. Právě za zabezpečení Merlo obdržel důležité uznání od poroty SIMA: bezpečnostní systém stability (MTSS) je nominován na mezinárodní cenu SIMA.

Bezpečnost se zlepšila

Bezpečnost byla vždy základním aspektem Merlo Group. Stávající Merlo teleskopické manipulátory jsou vybaveny systémy MCDC (Merlo Dynamic Load Control), což je nejvíce pokročilý bezpečnostní systém pro vozidla. Systém dokáže optimalizovat a rozeznat -  záznam provozních parametrů, náklad o hmotnosti, rychlosti či přizpůsobení výložníku vzhledem k použitému zařízení. 

Nový systém MTSS je plně integrován se systémem MCDC a je významným krokem vpřed, pokud jde o bezpečnost při provozování rutiny. Tato nová technologie sleduje stroj a zajišťuje boční stabilitu vozidla.

V závislosti na výložníku a geometrické polohy či použitého zařízení, systém informuje řidiče o bezpečnosti. Nový systém může dynamicky vypočítat podélné a příčné provozní podmínky.

Prezentace na veletrhu SIMA

Firma na veletrhu SIMA 2015 bude prezentovat modely Medium Turbo Farmer, Turbo Farmer Heavy Duty a Multi Farmer Heavy Duty. Modely nabízejí to nejlepší z technologií Merlo v oblasti bezpečnosti, pohodlí a nízké spotřeby. 

Heavy Duty modely

Tyto modely jsou velmi univerzální, mají mechanický náhon (540/1000) a jsou schválené jako zemědělský traktor s novou převodovkou CVTronic-Vario. Série Turbo Farmer Heavy Duty se skládá ze dvou modelů, TF 45,11 a TF 50.8. Jsou vyvinuty po čtyřech verzích a schopny splnit i ty nejnáročnější požadavky.

Multi Farmer a modely Heavy Duty -  MF40.7 a MF40.9 jsou nová generace Merlo. Ve srovnání s Turbo Farmer modely jsou nové modely ještě univerzálnější díky zadnímu tříbodovému závěsu, což znamená, že mohou pracovat s plně namontovaným zařízením.

Turbo Farmer Medium

Merlo představuje novou TF řadu. Řada se skládá z nových modelů TF 38.7, TF 38.10 a TF 42.7, což jsou manipulátory rovněž vyvinuté na zaměření na bezpečnost, pohodlí a spotřebu. Celá řada je vybavena standardně MCDC největší kabinou ve své třídě a EPD

Autor: Milan Jedlička
Foto: Merlo

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.