Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

Meziřádkové kypřiče v barvách Väderstad Extract přichází na trh

Zveřejněno: 7. 11. 2023

Väderstad koupil část dánské společnosti Thyregod. Tímto krokem se do stávajícího portfolia výrobků firmy Väderstad přidává kompletní sortiment meziřádkových kypřičů pod označením Extract. Výrobce na Tiskových dnech v Rakousku oznámil, že se kypřiče budou prodávat pod značkou Väderstad od léta 2024. Prvně bude uveden do výroby model Väderstad Extract V 8-36 a následovat má model Väderstad Extract L 16-48.

Dvanáctimetrový Väderstad Extract L má rám, který může držet dvě nezávislé šestimetrové sekce.

Thyregod A/S je dánská zemědělská značka, jejíž kořeny sahají až do roku 1918. Již více než 25 let se společnost Thyregod zabývá vývojem, výrobou a prodejem meziřádkových kypřičů. Akvizice zahrnuje veškerá práva duševního vlastnictví k produktové řadě meziřádkových kypřičů společnosti Thyregod, tedy k řadě TRV včetně kypřiče Thyregod Swingking.

Plnou odpovědnost za obchod s meziřádkovými kypřiči převzala společnost Väderstad 1. června 2023.

Nová řada meziřádkových kypřičů dostala název Väderstad Extract a je laděna do tradičních červených, žlutých a černých barev firmy Väderstad. Zpočátku se bude prodávat ve dvou provedeních: tažený Väderstad Extract L 16-48 a nesený Väderstad Extract V 8-36. V závislosti na modelu budou jak Väderstad Extract L, tak Väderstad Extract V k dispozici s roztečí řádků 225, 250, 450, 500 a 750 mm.

Kypřiče Väderstad Extrakt jsou vybavené 3D kamerami, které udržují přesnost v řádku sledováním a naváděním 3D obrazu tří řádků rostlin.
Kypřiče Väderstad Extrakt jsou vybavené 3D kamerami, které udržují přesnost v řádku sledováním a naváděním 3D obrazu tří řádků rostlin.

Väderstad Extract L má jedinečné řešení rámu umožňující umístit dva rámy do jednoho hlavního rámu, čímž se zvyšuje efektivita a šetří se průjezd pro zemědělce. Další silnou stránkou je vysoký hlavní rám spolu s patentovaným řešením zvedání řádkových jednotek. Jde o způsob, jak zabránit poškození rostlin a zároveň prodloužit časový rámec pro kultivační přejezd.

Kypřiče Väderstad Extrakt jsou vybavené 3D kamerami, které udržují přesnost v řádku sledováním a naváděním 3D obrazu tří řádků rostlin. To umožňuje průjezdy kypřiče až 3 cm od hlavní plodiny. U dobře založených plodin, jako je kukuřice, lze namontovat mechanický hmatač, který se řídí dvěma řádky plodiny.

Nová řada meziřádkových kypřičů dostala název Väderstad Extract a je laděna do tradičních červených, žlutých a černých barev firmy Väderstad.
Nová řada meziřádkových kypřičů dostala název Väderstad Extract a je laděna do tradičních červených, žlutých a černých barev firmy Väderstad.

„Rodina meziřádkových kypřičů Väderstad Extract se dokonale hodí k našemu současnému portfoliu secích strojů Väderstad Tempo, k našim novým technologiím pro setí s připravovaným konceptem Väderstad Proceed a k budoucímu udržitelnému a efektivnímu zemědělství. Je to pro nás ve společnosti Väderstad také nový segment výrobků, ve kterém vidíme velký potenciál na trhu,“ uvedl Mattias Hovnert, senior viceprezident pro prodej a marketing společnosti Väderstad.

Výrobce uvedením meziřádkových kypřičů Väderstad Extract pod svou značkou reaguje na stále zvyšující se poptávku po strojích této kategorie. Důvodem poptávky po stroji, jenž dokáže mechanicky hubit plevel mezi řádky rostlin, je nejistota ohledně předpisů pro některé pesticidy. Meziřádkové kypřiče Väderstad Extract vhodně doplní sortiment secích strojů Väderstad Tempo a Väderstad Proceed.