Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 18.4. – svátek slaví Valérie

Secí stroj Väderstad Proceed vyhrál ocenění FARM MACHINE 2022

Zveřejněno: 17. 3. 2022

Společnost Väderstad představila v prosinci 2021 svou nejnovější produktovou inovaci v secích strojích – Väderstad Proceed. Před pár dny bylo oznámeno, že secí stroj Väderstad Proceed získal ocenění Farmářský stroj 2022 v kategorii secích a přesných secích strojů, dříve známé jako "Stroj roku – Machine of the year".

Secí stroj Väderstad Proceed.

Ocenění Farm Machine 2022 uděluje porota složená ze zemědělských novinářů z více než desítky zemí celé Evropy. V letošním roce toto prestižní ocenění získal zcela zaslouženě nový inovativní secí stroj Väderstad Proceed.

„Na toto ocenění jsme velmi hrdí, secí stroj Väderstad Proceed je technologickým skokem pro precizní zemědělství, který dokáže s milimetrovou přesností umístit celou řadu osiv do ideální hloubky, což umožňuje výrazné zlepšení v oblastech, jako je úroveň výnosů, potřeba zpracování půdy, chemické ošetření a používání hnojiv. Toto ocenění signalizuje, že je Väderstad Proceed tím, čím je – “změnou ve hře”,“ říká Lars Thylén, ředitel produktového managementu pro přesné secí stroje ve společnosti Väderstad.

V současné době probíhají polní zkoušky stroje Väderstad Proceed v několika zemích Evropy. Ukazují působivé výsledky se silnějšími porosty a nárůstem rostlinné i kořenové biomasy ve srovnání s moderními secími stroji – při současném snížení výsevku na polovinu u obilovin.

„Vyniká hloubkovou přesností, přesností v řádku, přesností na konci řádku i optimalizací výsevního lůžka. Výsledkem je rychlé, rovnoměrné vzejití a vitální porosty, kde má každá rostlina zajištěny podmínky potřebné k dosažení plného potenciálu,“ říká Lars Thylén ředitel produktového managementu pro přesné secí stroje ve společnosti Väderstad.

Autor: redakce Agroportal24h.cz
Foto: Väderstad

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.