Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Místo Rusů přichází Turci. Başak vstupuje do Versatile

Zveřejněno: 29. 12. 2023

Společnosti Buhler Industries Inc. a ASKO Holding s potěšením oznamují, že společnost Başak Traktör Tarim Ziraat Ve Iş Makinalari Sanayi Ticaret A.Ş., která je dceřinou společností ASKO Holding, uzavřela konečnou smlouvu o koupi všech akcií ruské společnosti Rostselmash.

Traktor Versatile.

Akcie, které má společnost Başak Traktör získat, představují přibližně 97 % všech akcií v oběhu. Kromě toho na základě dohody společnost Başak Traktör získá veškerý nesplacený dluh společnosti Buhler Industries vůči společnosti Rostselmash. Celková kupní cena v hotovosti, kterou zaplatí společnost ASKO, činí 60,5 milionu kanadských dolarů.

Tato transakce představuje pro Buhler Industries významný krok vpřed, neboť se snaží posílit svou pozici v zemědělském průmyslu a pokračovat ve svém závazku poskytovat zemědělcům a prodejcům vysoce kvalitní zemědělskou techniku.

Tato investice do společnosti Buhler Industries je dalším krokem vpřed pro expanzi společnosti ASKO Holding na severoamerický trh. Společnost Buhler Industries a její ikonické značky Versatile a Farm King mají hlubokou historii.

Traktory značky Basak jsou dostupné i na českém trhu.
Traktory značky Basak jsou dostupné i na českém trhu.

Společnost Başak Traktör sídlí v tureckém městě Sakarya a výrobu zemědělských strojů a zařízení zahájila v roce 1914 pod různými značkami. V roce 1996 byla společnost přejmenována na Başak. Pod značkou Başak Traktör vyrábí traktory do 120 koní a pod značkou Başak Agri vyrábí také stroje na zpracování půdy, setí a ochranu rostlin, sklízecí a zahradní techniku. Kromě toho společnost Başak distribuuje další zemědělské stroje této značky. Společnost ASKO Holding nedávno uskutečnila svou první akvizici v Severní Americe, když na začátku tohoto roku koupila společnost Hy-Brid Lifts ve Spojených státech. ASKO Holding je diverzifikovaná společnost se zájmy v oblasti zemědělských strojů, stavebních zařízení, energetiky a technologií.