Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Mistrovství v orbě v Opavě se v září neuskuteční!

Zveřejněno: 12. 9. 2020

Na základě současné zdravotní a společenské situace v ČR a občanské odpovědnosti musíme s politováním oznámit, že 47. Mistrovství ČR v orbě a 3. Středoevropské mistrovství v orbě v Opavě, v plánovaném termínu 18. 9. a 19 9. 2020 se nekoná! – tak zní oficiální vyjádření Společnosti pro orbu ČR, z.s.

Mistrovství v orbě

Ještě na začátku tohoto týdne se zdálo, že se 47. Mistrovství ČR v orbě a 3. Středoevropské mistrovství v orbě v Opavě uskuteční. Jenže situace kolem koronaviru se v ČR zhoršila, a tak Společnost pro orbu ČR, z.s. soutěž ve stanoveném termínu zrušila a zároveň uvedla, že bude o náhradním termínu informovat.

Letošní ročník je bohužel poznamenán celosvětovou situací s nákazou COVID-19. Tak jak postupně od počátku března docházelo k rušení všech hromadných akcí, musela Společnost pro orbu ČR, z.s. zrušit všechny plánované jarní krajské soutěže. Měli se uskutečnit na Rakovnicku a v Ústeckém kraji. Mezinárodní organizace světové orby WPO pod tíhou vzniklé nákazy zrušila konání srpnového 67. Mistrovství světa v orbě v Petrohradu a následně zrušil evropský výbor EPF i 37. ročník Mistrovství Evropy v orbě v Opavě.

Autor: redakce Agroportal24h.cz
Foto: Milan Jedlička

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.