Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Mitas v USA zopakuje svůj slavný kousek s plovoucími pneumatikami

Zveřejněno: 4. 8. 2018

V roce 2016 se v Nizozemsku uskutečnil experiment se čtyřtunovým traktorem Claas Axos 320 s obřími plášti Mitas, které traktor nadnášely na hladině jezera. Stejný kousek chce Mitas, člen skupiny Trelleborg, ukázat i na výstavně Farm Progress Show 28. až 30. srpna v USA. První o tom informoval server wallacesfarmer.com.

Testování v jezírku.

Mitas opět vybaví traktor obřími flotačními pneumatikami, traktor bude plavat v záchytném jezírku na východní straně výstavy Farm Progress Show. Vedení Mitasu tak chce zábavnou formou návštěvníky upozornit na problematiku zhutňování půdy. Mitas upozorňuje, že traktor opravdu bude plavat, nebude se jednat pouze o statickou ukázku. Projížďky ale prý možné nebudou.

Traktor bude obut do pneumatik Mitas, vyrobených v městečku Charles City, Iowa. Traktor s pneumatikami byl již testován, aby prezentaci zvládl. A jak je možné, že se traktor nepotopí? Je to dáno díky pečlivým výpočtům a samozřejmě Archimédově zákonu. „Pneumatiky Mitas vytvoří takový vztlak, že se čtyřtunový traktor může vznášet na hladině. Stejně tak jsou tyto pneumatiky, díky obrovskému objemu vzduchu, šetrné k půdě, když traktor vykonává běžné zemědělské práce,“ řekl v roce 2016 pan Pavel Kott, produktový manažer pro zemědělské pláště Mitas. Obří pneumatiky jsou v USA sériově k dostání.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Mitas

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.