Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Na konceptu nosiče nářadí New Holland Straddle pracovala slavná karosárna Pininfarina

Zveřejněno: 6. 12. 2021

New Holland představil na veletrhu SITEVI 2021 jedinečný koncept nosiče nářadí New Holland Straddle pro úzké vinice. Na konceptu pracovala slavná karosárna Pininfarina.

New Holland představil na veletrhu SITEVI 2021 jedinečný koncept nosiče nářadí New Holland Straddle.

New Holland nabízí pohled do budoucnosti díky inovativnímu konceptu nosiče nářadí New Holland Straddle, který je speciálně navržen tak, aby splňoval náročné požadavky provozu ve vinicích se šířkou řádku méně než jeden a půl metru, které jsou často umístěné na strmých svazích a na malých vinicích. V těchto podmínkách se hrozny sbírají ručně a většina prací při údržbě vinic se provádí pomocí traktoru, který se pohybuje nad řádky.

Při vývoji konceptu nosiče New Holland Straddle spolupracoval New Holland se studiem Pininfarina. Pininfarina vyvinula futuristický design kolem vysoce komfortní a bezpečné kabiny. Brala také v potaz, že stroj bude osazen elektromotorem v souladu se strategií New Holland Clean Energy Leader.

Design přední části stroje kombinuje funkčnost se stylem. Speciální tvar přední části stroje spolu se sklem poskytuje obsluze výjimečnou viditelnost na vinice i všude kolem. Celkový design exteriéru vyniká plynulými a dynamickými liniemi inspirovanými automobily. Tvar kabiny dodává stroji New Holland na dynamičnosti. Interiér, snadno přístupný díky velkým dveřím a otočnému sedadlu, nabízí mimořádně pohodlné prostředí. Některé vnitřní materiály jsou ze dřeva.