Pozvánka na Polní den společnosti HORSCH. Ždírec 26. 6. 2024 od 9:30 hod.
Dnes je 4.5. – svátek slaví Květoslav

Na veletrhu TECHAGRO 2024 neuvidíme desítky značek zemědělské techniky

Zveřejněno: 27. 9. 2023

Změna způsobu prezentace strojů a zacílení akcí přímo na zemědělce – to jsou důvody, proč několik tradičních vystavovatelů odmítlo účast na veletrhu TECHAGRO 2024. Dohromady tyto firmy na českém trhu zastupují desítky významných a největších výrobců zemědělské techniky.

Na veletrhu TECHAGRO 2024 neuvidíme desítky značek zemědělské techniky

V roce 2024 se TECHAGRO bude konat společně s lesnickým a mysliveckým veletrhem SILVA REGINA a s veletrhem obnovitelných zdrojů energie v lesnictví a zemědělství BIOMASA. Novinkou aktuálního ročníku bude speciální prostor vyhrazený digitalizaci v zemědělství a doprovodný program zaměřený na toto téma.

Veletrhy TECHAGRO, SILVA REGINA a BIOMASA se po pauze vracejí v sudém roce a dále budou pokračovat ve dvouleté periodicitě. TECHAGRO je zaměřené na rostlinnou výrobu, v lichých letech se na brněnském výstavišti koná veletrh ANIMAL TECH věnující se živočišné výrobě.

Největší prodejce a dovozce zemědělské techniky v České republice sdružuje Sdružení dovozců zemědělské techniky (SDZT). Podle zjištění redakce Agroportal24h.cz se větší část členů SDZT rozhodlo veletrhu TECHAGRO 2024 neúčastnit. Redakce získala potvrzení od těchto firem: STROM PRAHA, AGRALL zemědělská technika, AGROMEX, AGROTEC, AGRI CS, AGRO-partner Soběslav, MANATECH CZ, KUHN CENTER CZ, AgroKonzulta Žamberk a UNIMARCO. Ostatní tradiční vystavovatelé se ještě rozhodují, přičemž část z nich se přiklání k neúčasti na veletrhu.

Jaké jsou důvody?

„Po vyhodnocení všech našich jednotlivých aktivit a jejich plánování pro nejbližší období jsme se rozhodli vynechat účast na zemědělském veletrhu TECHAGRO 2024. Jedním z hlavních důvodů je změna způsobu prezentace námi dodávaných strojů a technologií,“ uvádí STROM PRAHA.

„Po dlouhém zvažování jsme se ve firmě rozhodli neúčastnit se příštího veletrhu TECHAGRO v dubnu 2024 v Brně. Hlavním důvodem je naše snaha více se zaměřit na předváděcí a kontaktní akce přímo v jednotlivých regionech České republiky, kde jsme blíže k našim zákazníkům, a i široká veřejnost může vidět naše stroje přímo v akci. Minulé roky hodně změnily prostředí akcí a my máme radši naše stroje venku, kde je možno naplno předvést jejich potenciál, případně demonstrovat všechny inovace a nové technologie. Digitální technologie a precizní zemědělství sebou přináší mnoho změn a našim cílem je předvést vám je osobně. Oceňujeme také i okamžitou zpětnou vazbu, kterou na těchto akcích od zákazníků dostáváme. Celý obor zemědělství se dynamicky vyvíjí a my bychom byli rádi vašimi průvodci těmito změnami,“ uvádí společnost AGRALL zemědělská technika.

„Po důkladném zvažování jsme dospěli k závěru, že se nadcházejícího zemědělského veletrhu TECHAGRO 2024 nebudeme účastnit. Chceme být blíže našim zákazníkům. Poslední roky nám ukázaly, a zpětná vazba našich zákazníků současně potvrdila, i nový trend v našem podnikání a tím je individuální přístup k zákazníkům, a to přímo na dvoře nebo na poli každého zemědělce a farmáře,“ uvádí společnost AGROTEC.