Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Nakladače GIANT lze vybavit originálním příslušenstvím aplikovatelným v zemědělském a komunálním sektoru

Zveřejněno: 2. 12. 2022

Teleskopické manipulátory a kloubové nakladače společnosti TOBROCO-GIANT mohou být vybaveny nejrůznějšími pracovními nástroji. Výrobce produkuje kvalitní nakladače a příslušenství pod značkou GIANT již od roku 1996, kdy otevřel první továrnu v Nizozemsku. Dnes nabízí jedno z nejširších produktových portfolií v oboru – až 35 různých modelů strojů, které nabízí ve 45 zemích. K nim je k dispozici také široké portfolio příslušenství, které si představíme v tomto článku.

Nakladače GIANT lze vybavit originálním příslušenstvím aplikovatelným v zemědělském a komunálním sektoru

Výběrem správného příslušenství je teleskopické manipulátory a kloubové nakladače společnosti TOBROCO-GIANT možné přizpůsobit všem pracovním podmínkám.

Zvedací rameno strojů TOBROCO-GIANT je vybaveno rychloupínací deskou. Ta slouží k připojování nářadí a zařízení, jako jsou například lopata, půdní vrták, podkop, paletizační vidle, vidle s přidržovačem pro manipulaci se slámou či hnojem, zametač na sníh, zimní sypač soli, sněhová fréza či radlice, zametací kartáč, sekačka na trávu a další. Příslušenství se ovládá pomocí joysticku. Pokud jde o hlavní výhodu, nizozemská firma zdůrazňuje, že pomocí hydraulického závěsu je možné během několika sekund vyměnit nářadí a přizpůsobit stroj novému úkolu. TOBROCO-GIANT nabízí více než 100 různých přídavných zařízení, takže lze stroj používat po celý rok. Výběrem správného nářadí je možné stroje GIANT přizpůsobit různorodým pracovním podmínkám a rozmanitým zemědělským i stavebním účelům či je využít například k manipulaci s materiály.

Díky kloubovému řízení mají nakladače TOBROCO-GIANT malý poloměr otáčení, což dovoluje jejich uplatnění i ve stísněných prostorech. Standardně jsou mimo jiné vybaveny bezpečnostní střechou ROPS/FOPS a „luxusním odpruženým sedadlem“.

TOBROCO-GIANT v zemědělství a lesnictví

Základním pracovním nástrojem, který TOBROCO-GIANT vyrábí, je nakládací lopata, která díky své konstrukci umožňuje nakládání sypkých hmot s variabilní velikostí jednotlivých částic (zrno, bulevniny, štěrk, okopaniny) nebo soudržných materiálů. Vedle lopat jsou v zemědělství využívány i mnohé další pracovní nástroje pro manipulaci s břemeny. TOBROCO-GIANT dále vyrábí například paletizační vidle sloužící k přenášení palet se stavebními materiály, lopatu s přidržovačem, nosič Big Bagů, vidle s přidržovačem pro nakládání s volně loženým hnojem a rozmanitými dřevinami, kleště na hranaté či kulaté balíky apod.

Společnost TOBROCO-GIANT vyrábí i speciální nářadí. Příkladem je zvedací jeřábové zařízení, jež je k dispozici ve třech různých velikostech: 130 – 200 cm, 160 – 260 cm a 230 – 380 cm, a to v mechanickém i hydraulickém provedení. Mechanická verze se musí vysunovat ručně a může být upevněna v otvoru v trubce pomocí kolíku. Hydraulické provedení se vysouvá pomocí válce namontovaném na zvedacím nosníku. V zemědělství a v zahradnických provozech se často manipuluje s vaky Big Bag. TOBROCO-GIANT proto vyrábí nosič těchto vaků s nosností 950 kg. Ve své nabídce má také rameno určené k manipulaci a přemisťování různých břemen.

Nakladače GIANT lze vybavit originálním příslušenstvím aplikovatelným v zemědělském a komunálním sektoru.
Nakladače GIANT lze vybavit originálním příslušenstvím aplikovatelným v zemědělském a komunálním sektoru.

Užitečným příslušenstvím strojů TOBROCO-GIANT jsou zakládací lžíce dodávané ve čtyřech provedeních. Vhodné jsou na piliny, řezanou řepkovou, pšeničnou slámu, pro separát, koňský hnůj, řezanou slámu (max. 7 cm), směs slámy vápna a vody. Lžíce je vybavena horním míchacím ústrojím a rozdružovacím válcem nad dopravníkem. Materiál je možné dávkovat na levé i pravé straně lžíce. V závislosti na tom, o jaký model lžíce jde, je toto příslušenství vybaveno i shrnovací radlicí a bočním kartáčem.

K manipulaci se dřevem slouží kleště na dřevo, které jsou k dispozici ve třech provedeních. Jsou kombinovatelné jak se smykovými nakladači, tak s nakladači TOBROCO-GIANT největší kategorie. V sortimentu výrobce nechybí ani kleště na kulaté a hranaté balíky, dlažbu, stromy, keře, kamenné pískovcové bloky, nebo betonové obruby.

Nakladače GIANT lze vybavit originálním příslušenstvím aplikovatelným v zemědělském a komunálním sektoru.
Nakladače GIANT lze vybavit originálním příslušenstvím aplikovatelným v zemědělském a komunálním sektoru.

TOBROCO-GIANT v komunálním sektoru

Teleskopické manipulátory a kloubové nakladače společnosti TOBROCO-GIANT nachází uplatnění i v komunálním sektoru. Provozovatelům přijde vhod vysavač listí, živých plotů nebo odpadků, zametací kartáč, mulčovač bez sběrného koše i s košem pro jemné a rovnoměrné řezání na travnatých plochách či vrtací zařízení. TOBROCO-GIANT nabízí i čelní travní sekačku, rotační kultivátor, půdní frézu, zakladač trávníku, plotostřih, radlici na sníh a rozmetadlo soli.

V sortimentu společnosti TOBROCO-GIANT nalezneme i kartáč na plevel, se kterým lze rychle odstranit plevel bez použití toxických látek. Kartáč má průměr 800 mm a je vyroben z ocelového opletení. Díky jeho tuhým štětinám a vysoké rychlosti otáčení je plevel vytlačován. Kartáč je plně hydraulicky poháněn a má dosah 2,2 metru.