50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Nastavení rozmetadla hnojiv za pomocí vylepšené mobilní aplikace

Zveřejněno: 20. 2. 2020

Na začátku letošní sezóny hnojení přichází německý výrobce techniky na ochranu rostlin Rauch s novou bezplatnou mobilní aplikací s mnoha novými funkcemi. Každý majitel chytrého telefonu se systémem Android nebo Apple si nyní může pomocí mobilní aplikace rychle, snadno a bezpečně nastavit své rozmetadlo Rauch.

Mobilní aplikace je určena pro rozmetadla Rauch

Obsluha rozmetadla Rauch si v mobilní aplikaci a její strukturované nabídce vytvoří profil, kde zadá požadované rozmetadlo hnojiva, pracovní šířku a rychlost jízdy. Nastavení aplikace pracuje s databází obsahující 3000 různých typů hnojiv. Mobilní aplikace umí pracovat také s rozmetadly Rauch staršího data výroby. Vrcholem nové aplikace je volitelný modul WLAN, který umožňuje veškeré parametry nastavení přenést do pracovní nabídky elektronické řídicí jednotky QUANTRON-A nebo na terminál ISOBUS pouhým stisknutím tlačítka.

Mobilní aplikace může být využívána uživateli po celém světě. Pokud není v její rozsáhlé databázi požadovaný typ hnojiva, nachází se v aplikaci další systém identifikace hnojiv. Aplikace hnojivo celkem přesně rozezná na základě digitálního katalogu referenčních fotografií. Uživatel je pak automaticky veden k příslušným tabulkám nastavení. Firma Rauch tento systém úspěšně používá již řadu let na exportních trzích, kde je málo informací o použitých hnojivech.

Mezi další novinky v aplikaci patří vestavěný úhloměr, který umožňuje snadnou a rychlou kontrolu nastavení rozmetadla hnojiva. Mobilní telefon se umístí na okraj rozmetadla, a pokud je nastaven správný úhel, požadovaný rozměr úhlu se na displeji rozsvítí zeleně.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Rauch

1) čerpáno z materiálů Rauch

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.