Pozvánka na Polní den společnosti HORSCH. Ždírec 26. 6. 2024 od 9:30 hod.
Dnes je 1.5.

Návěs Joskin Silo-SPACE2 přichází v inovované podobě. Je odolnější a rychleji se vyprázdní

Zveřejněno: 10. 4. 2024

Belgický Joskin inovoval své oblíbené traktorové návěsy Joskin Silo-SPACE2 pro přepravu řezanky.

Návěs Joskin Silo-SPACE2 přichází v inovované podobě.

Jednou z velkých předností návěsu Joskin Silo-SPACE2 je jeho pracovní rychlost. Tento návěs má konstrukci založenou na kuželové nástavbě s pohyblivou podlahou, která zajišťuje plynulou a velmi rychlou vykládku hmoty. Je to zcela jednoduché: fáze vyprazdňování trvá méně než minutu, tj. dvakrát rychleji než u běžného sklápěcího návěsu! Významná úspora času, která zvyšuje ziskovost uživatele.

Tato časová úspora není způsobena pouze rychlým vykládáním, ale také novou konstrukcí zadní části stroje Joskin Silo-SPACE2. Výsuvný nárazník a nové umístění světel na vratech totiž zcela uvolňují vykládací prostor. Tyto speciální prvky zabraňují usazování materiálu, a tedy i nutnosti opustit místo řidiče při každém vyprazdňování návěsu, aby bylo možné vyčistit jeho zadní stranu.

Stejně tak byly hydraulické hadice v zadní části návěsu Joskin Silo-SPACE2 seskupeny a ideálně integrovány do podvozku, aby se zabránilo usazování materiálu v podvozku.

Návěs Joskin Silo-SPACE2 má integrované boční dveře do ložného prostoru.
Návěs Joskin Silo-SPACE2 má integrované boční dveře do ložného prostoru.

Nové uspořádání na zadní straně návěsu Joskin Silo-SPACE2 také umožňuje lepší umístění LED světel, což poskytuje komplexnější pohled na okolí návěsu.

Návěs Joskin Silo-SPACE2 může být vybaven bočními přístupovými dveřmi. Žebřík se skládá na dvě části pod korbou, čímž se snižuje riziko zachycení na úzkých cestách.

Díky samonosnému podvozku s maximální výškou korby 2,28 m má tento návěs Joskin Silo-SPACE2 objem od 44 m³ u modelu 480D do 54 m³ u modelu 590T.

Nosnost návěsu Joskin Silo-SPACE2 se pohybuje od 22 tun u modelu 480D do 28 tun u modelu 590T. Nápravy jsou umístěny tak, aby byl náklad rovnoměrně rozložen, a přední stěna je skloněna pod úhlem 25° směrem k traktoru, čímž je zachována manévrovatelnost návěsu a zároveň maximalizován jeho objem.

Zadní část návěsu Joskin Silo-SPACE2 prošla modernizací.
Zadní část návěsu Joskin Silo-SPACE2 prošla modernizací.

Pokud jde o povrchovou úpravu, hlavní části návěsu Joskin Silo-SPACE2, které přicházejí do styku se siláží, jsou nyní pozinkované, aby byla zajištěna vynikající odolnost proti korozi a následně dlouhá životnost. To platí nejen pro podvozek, ale také pro konstrukci podlahy a panely.

Vzhledem k tomu, že je silážní návěs Joskin Silo-SPACE2 určen pro rychlou jízdu po veřejných komunikacích, zejména díky certifikaci EU pro rychlost 40 km/h, je nezbytné, aby byl co nejpohodlnější. Za tímto účelem jsou 4 modely standardně vybaveny pojezdem Hydro-Tandem/Tridem. Toto odpružení zajišťuje světlou výšku 26 cm, dokonalé rozložení nákladu a maximální stabilitu i při vysokých rychlostech.

Modely Tridem návěsu Joskin Silo-SPACE2 jsou standardně vybaveny přední zvedací nápravou, která snižuje opotřebení pneumatik při jízdách s prázdným návěsem.