TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Největší čtyřrotorový shrnovač s průkopnickou technologií

Zveřejněno: 22. 12. 2017

Letos Fella (patří do koncernu AGCO) zahájila sériovou výrobu nového shrnovače JURAS 14055 PRO.

JURAS 14055 PRO

Shrnovač nabízí vyšší pracovní rychlost, konzistentní čistotu shrnovaného materiálu a vysokou pracovní šířku. Dále nabízí inovační systém ISOBUS proCONNECT a řadu sofistikovaných detailních řešení. Ze záběru až 14 metrů dokáže shrnout hmotu do řádku o šířky 2,6 metrů. Konstrukce dovolí přepravní výšku menší než 4 metry.

Technologie nové generace proCONNECT-ISOBUS se nově dostává i do zmiňovaného shrnovače. Systém integrovaného řízení v podstatě sestává ze tří funkcí a nabízí řidiči ještě lepší ovládání a uživatelskou přívětivost.TIP: Pouze metr široký traktor nabídne nová řada speciálů Landini

FELLA flexHIGH slouží k regulaci výšky rotorů. FELLA gapCONTROL zase nepřetržitě monitoruje překrytí předních a zadních rotorů a umožňuje efektivní využití optimální pracovní šířky. A třetí funkce FELLA myMEMORY – je "paměť" nové třídy FELLA ISOBUS. Různá nastavení, jako je šířka rotorů, výška a přepravní poloha, jsou uloženy a automaticky se zapínají při aktivaci polního/silničního režimu. To zkracuje nastavovací časy při přejezdech na další pole a minimalizuje provozní chyby. Navíc lze pomocí joysticku naprogramovat všechny funkce, jako je nastavení výšky zdvihu s automatickým nastavením všech rotorů, nastavení předního rotoru a individuální zvedání rotorů.

Více komfortu a efektivity na silnici i v terénu

Díky hydraulické nápravě a stabilnímu rámu s novou geometrií dosahuje JURAS 14055 PRO přepravní výšky menší než 4 m. Rotory jsou opatřeny šesticí koleček, které kopírují terén. Shrnovač má centrální řiditelný podvozek.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Fella

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.