Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Největší krmný vůz v Brně je z Izraele

Zveřejněno: 13. 5. 2017

Na výstavě hospodářských zvířat se našlo hned několik krmných vozů, ale jen jeden byl největší, a to samojízdný míchací krmný vůz RMH TurboMix 26. Jeho výrobcem je Izraelská firma Lachish Industries LTD.

RMH

Mezi jeho benefity patří velmi robustní a spolehlivé provedení konstrukce, hydraulická soustava s vynikajícím chlazením či možnost objednání nerezových komponentů.

Objem míchací vany u vystaveného stroje činí 26 m3, hmotnost prázdného stroje - 17.900 kg, maximální hmotnost nákladu se pohybuje okolo 10.600 kg. Stroj je osazen dieselovým šestiválcovým motorem Volvo Penta, který plní emisní normu Tiier IV Final. Dva míchací šneky, se vzájemně překrývají a jsou poháněny variabilním hydrostatickým čerpadlem i hydromotorem Sauer. K dispozici jsou dvě rychlosti míchání - propojení kardanovou hřídelí do převodovky. 

Fréza má spirálovité uspořádání nožů a její pohon je zajištěn hydrostatickým čerpadlem Sauer s možností odtlakování a reverzací. Provedení frézy a nakládací tunel, to vše je celonerezové. Pohon stroje obstarávají přední a zadní poháněné nápravy Carraro s variabilním čerpadlem Sauer - 2 rychlostní rozsahy až do 40 km/h. Stroj je možné provozovat v několika režimech řízení - protiběžné natáčení kol přední a zadní nápravy/krabí chod v pracovním rychlostním rozsahu a řízení pouze přední nápravy v transportním režimu řízení.

Firma vyrábí 7 řad krmných strojů o nejrůznějších objemech. Stroj vystavovala společnost Lukrom

Autor: Milan Jedlička
Foto: Milan Jedlička

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.