Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Několikaměsíční test nahradí pětileté testování stroje v terénu, Pöttinger rozšiřuje své odborné znalosti v oblasti testování

Zveřejněno: 18. 1. 2022

Technologické a inovační centrum TIZ Grieskirchen (AT) je jedním z nejmodernějších testovacích center pro komponenty v Evropě. Dne 11. ledna 2022 položil zemský ministr hospodářství Markus Achleitner spolu se třemi akcionáři a generálním ředitelem TIZ základní kámen třetího rozšíření centra.

Technologické a inovační centrum TIZ Grieskirchen se znovu rozšiřuje.

Jedním z akcionářů je výrobce zemědělských strojů Pöttinger, sdružení obcí Grieskirchen, St. Georgen, Tollet a agentura Business Upper Austria. TIZ se nyní rozšiřuje o novou část budovy o rozloze přibližně 1 800 m2. Investice činí přibližně 6,3 milionu EUR. Dokončení TIZ 3 je plánováno na prosinec 2022.

„Technologické a inovační centrum (TIZ) je srdcem společnosti Pöttinger z hlediska zajištění kvality. Již 18 let se zde testuje kvalita a vhodnost strojů v praktických provozních podmínkách.”
Markus Baldinger, Pöttinger

Markus Baldinger, ze společnosti Pöttinger komentuje rozšíření: Technologické a inovační centrum (TIZ) je srdcem společnosti Pöttinger z hlediska zajištění kvality. Již 18 let se zde testuje kvalita a vhodnost strojů v praktických provozních podmínkách. Výzkum, vývoj a testování jdou ruku v ruce. Zkušební středisko je jedním z nejmodernějších v oblasti zemědělské techniky na světě a má vynikající pověst. Testy šetří čas a peníze. Výkonnost strojů po celou dobu životnosti lze testovat v krátkých časových úsecích. Během několika měsíců se na zkušebním poli provede test pracovního zatížení, který kopíruje praktický provoz, jenž by u velkých strojů běžně probíhal na ploše až 30 000 ha a trval déle než 5 let.“

Slavnostní zahájení stavby nové části budovy technologického a inovačního centra TIZ Grieskirchen.
Slavnostní zahájení stavby nové části budovy technologického a inovačního centra TIZ Grieskirchen.
Autor: Milan Jedlička
Foto: Pöttinger

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.