Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

New Holland rozšiřuje portfolio technologií precizního zemědělství

Zveřejněno: 2. 2. 2024

New Holland na veletrhu Agritechnica 2023 pokračoval v rozšiřování svého portfolia precizního zemědělství a ve vývoji vlastních řešení a ukazuje další milníky své strategie dodávat řešení precizního zemědělství, která splňují různé provozní požadavky zákazníků.

Kabina traktoru New Holland.

Pro zdůraznění na digitalizaci a automatizaci byla na stánku vyhrazena "technologická zóna New Holland", kde byla vystavena nejnovější řešení Precision Land Management (PLM). Návštěvníci se seznámili s výhodami propojených strojů a sběru dat v zemědělství a s tím, jak mohou propojená zařízení pomoci zvýšit produktivitu a efektivitu. Tato oblast sleduje celou cestu digitalizace zemědělství, od sběru a analýzy dat až po rozhodování založené na datech a jejich využití na poli.

Klíčovou novinkou na veletrhu Agritechnica byla zbrusu nová sada IntelliView™ 12 Guidance Kit, což je instalace pro poprodejní trh, která je určena k vylepšení základních funkcí přesnosti a konektivity. Je šitá na míru zákazníkům New Holland, kteří chtějí zvýšit výkonnost svých stávajících strojů, a bude k dispozici od února 2024. Nová sada IntelliView™ 12 Guidance Kit přinese jednotné uživatelské rozhraní, vzhled a ovládání jak pro vozidla z výroby, tak pro vozidla dodatečně vybavená, což zjednoduší a zlepší uživatelské a prodejní zkušenosti napříč celým vozovým parkem a usnadní instalaci a podporu. Tato sada pro dodatečnou montáž se bude skládat z displeje IntelliView 12, přijímače PLM Cygnus a modulu konektivity PCM. Lze ji nainstalovat na většinu standardních modelů traktorů New Holland připravených pro IntelliSteer vyrobených od roku 2018, což zákazníkům umožní využívat nejnovější uživatelské prostředí New Holland i na starších strojích, a tedy v celém jejich vozovém parku. Nabízí také pokročilé cloudové služby, které umožňují komplexní řízení precizního zemědělství. Díky pětiletému předplatnému MyPLM™ Connect, které je součástí standardní výbavy, získávají zákazníci přístup k sadě propojených řešení, která zvyšují produktivitu, efektivitu a rozhodování založené na datech.

V oblasti New Holland Technology mohli návštěvníci také nahlédnout do nového IntelliCentra, digitálního centra inteligence, které zákazníkům New Holland umožňuje maximálně využít všech výhod, které moderní konektivita poskytuje. IntelliCentre umožňuje prodejcům být v reálném čase v kontaktu se všemi připojenými stroji, předem identifikovat potenciální problémy a maximalizovat dobu provozuschopnosti v případě poruchy.

Na veletrhu Agritechnica 2023 se mohli návštěvníci stánku New Holland seznámit s technologiemi precizního zemědělství.
Na veletrhu Agritechnica 2023 se mohli návštěvníci stánku New Holland seznámit s technologiemi precizního zemědělství.

Diagnostiku lze provádět na dálku, technici mohou do terénu dorazit již s vědomím konkrétních potřeb a se správnými náhradními díly a nástroji a v některých případech lze dokonce zabránit velkému opotřebení nebo následnému poškození ještě před jeho vznikem. IntelliCentre pomáhá přejít od pasivní k proaktivní analýze a od následné k preventivní podpoře provozuschopnosti prostřednictvím bezproblémové komunikace mezi strojem a prodejcem.

New Holland navíc uvádí na trh nové zařízení pro připojení MyPLM Connect EasyLink, které zákazníkům umožňuje snadno připojit své stroje k centru IntelliCentre a kontrolovat polohu, parametry stroje a ukazatele výkonnosti. Tento modem lze připojit k širšímu spektru strojů, od CAN (Controlled Area Network) až po analogové, pokrývá i konkurenční stroje a stavební stroje, a dokonce umožňuje vybaveným servisním vozům sledovat polohu a stavy.

Díky vlastním zkušenostem získaným akvizicí společnosti Raven Industries uvede New Holland v roce 2024 na trh několik doplňků a modernizací svého technologického portfolia. Patří mezi ně nová generace 7palcového displeje Raven pro poprodejní servis, CR7+, a také 12palcový displej Raven pro poprodejní servis, CR12+. Nová generace displejů nabídne nejlepší možnou hardwarovou kapacitu a podpoří vylepšené uživatelské rozhraní nabízející lepší uživatelský zážitek.

Díky vlastním zkušenostem získaným akvizicí společnosti Raven Industries uvede New Holland v roce 2024 na trh několik doplňků a modernizací svého technologického portfolia.
Díky vlastním zkušenostem získaným akvizicí společnosti Raven Industries uvede New Holland v roce 2024 na trh několik doplňků a modernizací svého technologického portfolia.

New Holland nadále investuje do své strategie otevřených dat, aby zajistil zemědělcům bezproblémové možnosti správy dat. S 15 evropskými klíčovými hráči v oblasti FMIS (Farm Management Information Systems) a správy dat pro optimalizaci rostlinné výroby se v červenci 2023 konal první sjezd CNH API, jehož cílem bylo posílit stávající a navázat nová partnerství. Rozhraní API (Application Programming Interface) umožňuje poskytovatelům FMIS vytvořit přímý tok strojních a agronomických dat pro zákazníky mezi jejich softwarem pro řízení farmy a telematickým portálem New Holland MyPLM Connect.

New Holland oznamuje nová přímá datová propojení se společnostmi AGRARMONITOR by betriko GmbH, Auravant, Bennamann Ltd, Cropman, CropManager by SEGES Innovation, Cropwise by Syngenta, FARMDOK, FieldPRO, Frontu, Libra Cart od Agrimatics, MyEasyFarm, N-Time od Sentinel Fertigation, NEXT Farming, Pattern Ag, PCT Agcloud, Stratum od AgWorks, VisibleFarm od AgroVIR, xarvio® Digital Farming Solutions od BASF a xFarm. Tímto procesem se doplňuje stávající skupina partnerů, ale na integraci již pracují další partneři.