Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

New Holland s kombajnem CH7.70 Crossover Harvesting vstupuje do nového segmentu. Umístí se mezi řady CX a CR

Zveřejněno: 24. 7. 2020

New Holland oficiálně představil zcela novou sklízecí mlátičku CH7.70 s technologií Crossover Harvesting, která poskytne konzistentní průchodnost, vysoký výkon za všech podmínek a nízké provozní náklady. Výrobce při vývoji nové mlátičky čerpal z dlouhého vývoje dvojitých rotorů Twin Rotor a konvenčního mláticího systému.

Nová sklízecí mlátička New Holland CH7.70 Crossover Harvesting

New Holland na trh uvádí sklízecí mlátičku CH7.70 s novým mláticím a separačním mechanismem Crossover Harvesting, který spojuje osvědčenou technologii Twin Rotor s konvenčním mláticím systémem firmy New Holland.

Podle firmy New Holland Crossover Harvesting nastavuje nová měřítka pro mlátičky střední kategorie. Technologie je vhodná pro všechny plodiny a sklizňové podmínky. Mlátička je osazena úsporným motorem Cursor 9 s patentovanou technologií HI-eSCR 2 pro splnění emisní normy Stage V. Motor má výkon 374 koní, tedy o 34 koní více než model mlátičky CX6.90. Na modelu CH7.70 jsou pouze čtyři mazací místa, která usnadní každodenní údržbu.

Mláticí systém je vybaven velkým bubnem o průměru 600 mm, který má být největší v tomto segmentu. Mláticí systém je také kombinován s osvědčeným systémem Opti-Thresh, který reaguje na intenzitu mlácení a pro vynikající kvalitu slámy se dá zadní část mláticího koše posouvat a snadno nastavit. Přítomna je i osvědčená technologie dvojitého rotoru Twin Rotor, která poskytuje největší separační plochu v segmentu - 2,9 m2. Dvojitý rotor nabízí dokonalý lineární tok plodin a eliminuje potřebu agresivních změn rychlosti a směru. Výsledkem je zachování struktury a minimální narušení slámy i při práci v nejvyšších výkonech. Systém vyžaduje minimální změny nastavení při přepínání mezi plodinami. Mlátička je též vybavena kaskádovým čisticím systémem Triple-Clean, který přináší zvýšení čistícího výkonu o 15 %.

Mlátička CH7.70 může být vybavena celou řadou sklizňových adaptérů Varifeed až do pracovního záběru 9,15 m a zbrusu novou verzí s pracovním záběrem 8,53 m speciálně vyvinutou pro tento model mlátičky.

Model CH7.70 bude k dispozici i se svahovým vyrovnáváním. Díky osvědčenému systému SmartSieve se neutralizuje vliv příčného naklonění až o 25 %. Systém udržuje vyvážení sít pro rovnoměrné čištění. Když se podélný sklon změní, systém Opti-Fan otáčky ventilátoru upraví přímo úměrně velikosti této změny. To znamená, že při jízdě do svahu se otáčky ventilátoru automaticky zvýší, aby se zabránilo přetížení čisticího systému a zvýšila se kvalita vzorku zrna. Při jízdě do svahu se otáčky ventilátoru automaticky sníží, aby se zabránilo ztrátám zrna.

Přečtěte si také

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: New Holland

1) z podkladů New Holland a Agrotec


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.