Pozvánka na Polní den společnosti HORSCH. Ždírec 26. 6. 2024 od 9:30 hod.
Dnes je 2.5. – svátek slaví Zikmund

New Holland v Brazílii otevírá koncept energeticky nezávislé farmy. Slibuje revoluci na tamním trhu s bioplynem

Zveřejněno: 14. 7. 2023

New Holland oznamuje uzavření partnerství s předními společnostmi v oblasti biometanu v Brazílii za účelem vytvoření inovativního ekosystému pro výrobu plynu, který vzniká rozkladem organického odpadu. Nový ekosystém je první svého druhu v zemi a slibuje revoluci na tamním trhu s bioplynem.

New Holland v Brazílii otevírá koncept energeticky nezávislé farmy.

Uvedení tohoto bezprecedentního řešení na brazilském trhu s biometanem je výsledkem úspěšné spolupráce mezi společnostmi New Holland, Iveco Group, Sebigás Cótica – společností specializující se na vývoj řešení pro biodegradaci, od návrhu projektu, výstavby, údržby a provozu bioplynových zařízení – a Air Liquide – světovým lídrem v oblasti průmyslových plynů, technologií a služeb pro průmysl a zdravotnictví.

Podobně jako to dělá New Holland v Evropě s britskou společností Bennamann, je cílem této iniciativy prozkoumat možnosti výroby biometanu z odpadů z živočišné výroby a zároveň podpořit využívání obnovitelných zdrojů energie pro zemědělství v zemi.

Nástup této technologie následuje po prodeji prvního traktoru poháněného biometanem v Brazílii: traktor New Holland T6.180 Methane Power, který může jako palivo využívat plyn vznikající při rozkladu organického odpadu, byl prodán společnosti SF Agropecuária se sídlem v Brasilândii ve státě Mato Grosso do Sul. Stejná farma, která je průkopníkem ve využívání odpadu k výrobě energie, byla vybrána jako součást experimentálního projektu.

Celý systém by mohl potenciálně umožnit růst brazilského trhu s bioplynem. Vzhledem k rostoucí poptávce po obnovitelné energii má biometan vyráběný novým řešením potenciál stát se životaschopnou alternativou k naftě a dalším fosilním palivům. Kromě toho výroba biometanu z živočišných odpadů přispívá ke snížení emisí skleníkových plynů, čímž je toto řešení šetrné k životnímu prostředí.